Foto: Pressefoto

Jazzlegende spiller i KU.BE

KONCERT: Han har spillet opvarmning for Jimi Hendrix i K.B. Hallen, udgivet 40 plader og skabt mere end 400 kompositioner. Han har indspillet plader med Dan Turèlls Sølvstjernerne og skrevet musik til mere end 30 film- og teaterforestillinger. Torsdag 11. juli, klokken 20.00, spiller Jan Kaspersen portrætkoncerten ’50 år i musik’ i KU.BE, Dirch Passers Allé 4.

Elsket af anmelderne

»Hvis man tror, at jazz er noget med tudsegamle mennesker med spindelvæv i brillen, der sidder med pibe og islandsk sweater og spiller banjo og basun, mens de drikker bajer, så tager man grueligt fejl«, siger Jan Kaspersen. Han har fået mange rosende anmeldelser for sin musik gennem sin karriere og er blandt andet blevet kaldt »en stjerne, der fortjener stor international anerkendelse«.

Han har altid har ladet sig inspirere af mange forskellige musikgenrer og epoker og nogle af de største forbilleder blandt jazzmusikere er navne som Duke Ellington og Thelonious Monk.

Koncerten er delt op i to sæt, hvoraf første sæt har to dele. I del et vil publikum for første gang i mange år kunne høre Kaspersen spille numrene fra sin bedst sælgende plade nogensinde, hvor Kaspersen spiller musik af den franske komponist Satie. I anden del er der freeform jazz-improvisationer med ’Jungle Money’. I andet sæt spiller kvartetten ’Jan Kaspersen Kvartet’.

Billetter koster 175 kroner og kan købes på www.kube.frederiksberg.dk. nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Jazzhavnen: Snart swinger Sydhavnen atter af fed jazz

Alt swingede til ‘jazz i haven’ på dagtilbud for handicappede