Dot Pio har fået et snit, der sprænger skalaen, når man tæller diverse bonusser med. Foto: NEXT

Student fra Nordvest fik snit på 13,6

Studentertid: Da Dot Belin Pios familie og venner i onsdag stod og ventede på, at den unge, nyudklækkede kvinde skulle komme ud fra den sidste eksamen på Sukkertoppen Gymnasium, havde de nok forventet det: Hun fik 12. Topkarakteren udgør stort set hele Dot Pios eksamensbevis bortset fra ét lille 10 tal. Derfor kan studenten nu bryste sig af et snit på 13,6, når man altså tæller bonusser fra A-fag og tidlig studiestart med. Maksimalt er det muligt at få et gennemsnit på 13,7 med alle bonusser, og hvis man udelukkende har 12-taller på eksamensbeviset.

Det vigtigste er at lære

Dot Pio har dog ikke kun fundet drivkraft i de flotte karakterer. Hun synes, at dét at lære er det vigtigste. »Jeg elsker at lære. Jeg synes, det er sindssygt spændende. Jeg gør det ikke for at få gode karakterer, men fordi jeg brænder for det,« fortæller hun.

Med øje for det omdiskuterede præstationssamfund og karakterræs har Dot Pio forsøgt at ignorere karakter og i stedet fokuseret på at lære og være nysgerrig. Og hendes drive er kommet hende til gode nu: »Jeg er ikke kommet sovende til det. Jeg har brugt mange timer på skolearbejde og nogen gange har jeg også prioriteret skolen over forskellige arrangementer, men jeg har også brugt tid på fritidsjobs, og jeg har ikke misset nogen gymnasiefester,« forklarer hun.

Fysik har fanget

Den nyudklækkede students yndlingsfag har været fysik. Derfor overvejer hun at søge ind på Fysik og Nanoteknologi på DTU. Før hun beslutter sig, vil hun dog nyde studentertiden til fulde. Superstudenten mener selv, at hun har gået i en rigtig god klasse og er meget taknemmelig for det.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Beredskabet har styr på 4. sals-brand på Ved Mønten

Frigørelse fra normer: Baglæns byvandring gennem Indre By