Børnene oplevede, hvordan det har været at leve i Danmark fra stenalderen af. Foto: PR foto

Børn på besøg i Sagnlandet Lejre med Rotary

Udflugt: Lørdag 22. juni inviterede Frederiksberg Rotary Klub udsatte mødre og 17 børn til Sagnlandet Lejre. De fik en oplevelsesrig tur og fik indblik i, hvordan man levede i Danmarks stenalder og senere. Lidt nutidig historie oplevede de dog også på turen, da vejen slog forbi McDonald’s i Roskilde på Københavnsvej, hvor forretningen støttede turen med et gratis Happy Meal til alle børnene.

Nej til et liv uden mobil

Børnene fik i Sagnlandet lyst til at leve, som man gjorde i forhistorien. Dog ikke, da de fandt ud af, at mobiltelefoner først er blevet en del af samtiden for små 20 år siden. Børnene nød til gengæld at fordre karper og ikke mindst grillmaden. »Børnene havde en fantastisk dag og fik en oplevelse, jeg desværre ikke er i stand til at give dem. Jeg hyggede mig også og mødte en masse søde nye mennesker.

Jeg er som sagt alene med 6 børn, og min økonomi er meget streng, så det er fantastisk med mennesker som dig og de andre, der var med, der kan give mig og andre i lignende situation sådan nogle gode oplevelser,« skriver Kristine, der er mor og var med på turen, til Michael Engelbrecht, der var med på turen fra Rotary.

Frederiksberg Rotary Klub er lige blevet slået sammen med Vesterbro Rotary. Rotary står bag humanitære indsatser i udlandet, herunder minerydning og skolebyggeri i Sri Lanka, børnehjem i Kenya og støtte til udsatte børn i Grønland. De lokale afdelinger har haft flere tiltag for udsatte mødre og deres børn i samarbejde med Frelsens Hær og Dansk Folkehjælp blandt andet.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Halvandet år efter åbning: 10 millioner bilister på Nordhavnsvej

Beredskabet har styr på 4. sals-brand på Ved Mønten