Budskabet er klart: Smid dit skod ud! Foto: Arkiv

Det er total skod, at du ikke fjerner dit skod!

…Debat

Lisa Olsson

Svanevej 27

Cigaretter: Det er total skod, at du ikke fjerner dit skod!

Jeg finder det bekymrende, at der overalt i naturen ligger cigaretskod.

Det er som om, at dem, der ryger udendørs, føler sig frie til at smide deres skodder overalt. Ifølge kommunernes årlige kortlægning af henkastet skrald udgør cigaretskoddene cirka 50 procent.

Cigaretskod kan indeholde skadelige stoffer som nikotin, bly, cadmium og tjærestoffer. Det er bekymrende, at de svært nedbrydelige cigaretfiltre og de skadelige stoffer, som de indeholder, ophobes i naturen og spredes til jorden, vandløb, havet og grundvandet.

Min datter og jeg tog på stranden i Nordvestsjælland for at samle plastik, men samlede en hel pose med cigaretskod i stedet for. Denne oplevelse kom bag på os, da vi havde en forestilling om, at der var plastik på stranden. Nu ved vi, at der er millioner af cigaretskod, ikke bare på stranden, men overalt. Vi møder dem morgen, middag og aften i København, hvor vi bor. Når vi cykler til børnehaven, på legepladser, i parker og særligt på gaderne.

I København viser den nyeste tælling, at cigaretskod antalsmæssigt udgør 85% af det henkastede affald på byens gader. Det skal der gøres noget ved!

Jeg vil opfordre til, at man smider sit skod i et askebæger eller tager det med sig i et luft- og lugttæt lommeaskebæger. Skoddet brænder ikke hul i lommen og kan smides ud senere.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Porchetta-sandwichen genoplives

Metroåbning nærmer sig: Cityringen åbner efter planen 29. september