Frank Jensen vil sikre, at området ved Nørrebro Station bliver et trygt område med grønne byrum og et pulserende byliv med barer og spisesteder. Foto: Julie Stougaard

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Københavns overborgmester har store planer for Nørrebros Stationsområde

NØRREBRO STATION: Overborgmester Frank Jensen (S) vil stille sig i spidsen for at sikre en helhedsorienteret udvikling af området omkring Nørrebro Station. Vi tog med ham på tur for at høre om hans planer.

 

LØFT: En mand kommer smilende ud fra Ring Caféen og kigger venligt på overborgmester Frank Jensen (S).
“Goddag, Frank. Der er serveret til dig herinde. Ja, det er ikke rådhuspandekager, men det er noget, der er lige så godt.”
Frank Jensen griner og takker høfligt, men fortsætter ufortrødent turen rundt ved Nørrebro Station. Her har han i dag inviteret en flok journalister ud for at tale om de planer, han har for området. Og det er ikke så få. Overborgmesteren vil gøre Nørrebro Station til et trygt område med et grønt byrum ved stationen, sikre renhold og åbne op for spisesteder og barer under højbanen.

For når Cityringen åbner til efteråret, bliver Nørrebro Station en af de travleste stationer i landet. Og det skal ikke kun komme pendlerne, men også beboerne i området til gode, mener Frank Jensen, som synes, at åbningen af Cityringen er en perfekt mulighed for at gøre noget ved hele området ved stationen.

“Som det er nu, er stationsområdet ikke et sted, hvor folk har lyst til at opholde sig,” siger Frank Jensen og tilføjer, at han gerne ser, at man laver restauration under højbanen, så man får en urban stemning i stil med det, man for eksempel oplever i Berlin. Et forslag, som Københavns Kommune er i dialog med Banedanmark om, som ejer grunden.

“De har også en interesse i, at området får et løft,” siger overborgmesteren.

“Beboerne skal kunne føle sig trygge”

“Vi skal have frigjort nogle af de urbane kvaliteter, som området rummer,” fortsætter Frank Jensen, som konstaterer, at området på trods af forskellige initiativer opleves nedslidt og utrygt af mange.

“Området er stadig præget af utryghed på grund af ulovligt gadesalg, dårlig belysning og nedslidning. Derfor er det vigtigt, at vi får ryddet op, sikrer bedre belysning og liv i området og understøtter de mange fantastiske initiativer, der er på vej. Vi skal bevare det rå, ærlige og levende, som er så karakteristisk for Nørrebro, men beboerne skal kunne føle sig trygge,” siger overborgmesteren, som vil afsætte 700.000 kroner til oprydning og renhold af området omkring stationen og øge trygheden med bedre belysning ved Lyngsies Plads for 500.000 kroner.

Forventer du, at gadesalget stopper, hvis området får et løft?

“Det er jo en opgave for politiet, men jeg ved, at de er opmærksomme på det, og at de kommer her jævnligt og beder sælgerne om at gå. Det er en udfordring, og det kræver, at politiet er konsekvente,” siger Frank Jensen.

Basargrunden skal forvandles til grønt byrum

Han vil skabe et grønt og indbydende byrum på basargrunden, der med sin centrale placering kan fungere som en samlende plads i fremtidens Nørrebro Stationsområde. Byrummet, der vil koste 7,3 millioner kroner at anlægge, skal binde området bedre sammen og være samlingspunkt for et stærkt og blandet byliv.

Området er allerede i rivende udvikling, påpeger Frank Jensen. Blandt andet er 510 nye ungdomsboliger i højhuset Nordbro på vej, det samme er Kampsportens Hus på grunden, der er kendt som Skodagrunden, en gennemgribende udvikling af Mjølnerparken og en Nordvestpassage, der skal forbinde Nørrebro og Nordvest med en grøn cykelrute under banen. Til sammen vil at alt det nye, der er på vej, løfte hele området til et trygt, grønt og levende knudepunkt, mener overborgmesteren.

Det lyder som nogle spændende planer, men hvordan vil du finde pengene til det?

“Vi har fundet godt to millioner kroner til basargrunden, men resten af pengene skal findes ved budgetforhandlingerne for at holde den kvalitet, vi lægger op til,” lyder det fra Frank Jensen, som tilføjer, at løftet af området ved Nørrebro Station har meget stor prioritet for ham, når budgettet skal forhandles.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) besøgte Clean House 2,0, som for nyligt er flyttet fra Nordvest til Nørrebro. Foto:

Værested for eks-narkomaner fik besøg af socialborgmesteren

‘Kandis’ til kamp mod Roundup