Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) besøgte Clean House 2,0, som for nyligt er flyttet fra Nordvest til Nørrebro. Foto:
Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) besøgte Clean House 2,0, som for nyligt er flyttet fra Nordvest til Nørrebro. Foto: - Foto: SydhavnsCompagniet

Værested for eks-narkomaner fik besøg af socialborgmesteren

MISBRUG: Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) blev taget godt imod af forventningsfulde brugere af Clean House 2.0, da hun for nyligt lagde vejen forbi værestedet i Hiort Lorentzens Gade på Nørrebro.

BORGMESTERBESØG: Det var et rørende og ærligt møde, der fandt sted, da socialborgmester Mia Nyegaard (RV) lagde vejen forbi værestedet for eks-narkomaner Clean House 2,0., hvor flere af brugerne berettede om deres historie ud af afhængigheden. Gennemgående var, at Clean House 2.0 er et livsvigtigt anker, og at den unikke tilgang om ’nul tolerance’ i et åbent og familievenligt miljø er altafgørende for de daglige brugere. Brugerne pointerede også, at det er et essentielt tilbud for kommende brugere, som også skal hjælpes ud af misbrug og destruktive livsmønstre.

Ud over de personlige fortællinger fremhævede Direktør Brian Lentz, at Clean House 2.0 rummer borgere fra hele København, hvorfor den nuværende beliggenhed i Hiort Lorentzens Gade på Nørrebro er perfekt. Cirka fem procent af brugerne kommer udefra, og de bidrager primært som frivillige ressourcepersoner. Derudover er det afgørende for projektet, at man kan komme anonymt, og at der nu bliver givet en permanent bevilling eller en fireårig bevilling – dette for at få den fornødne ro til at forankre og videreudvikle indsatsen.

Gejst på trods af skiftende adresser

Brian Lentz finder det enestående, at der fortsat er så stor en gejst og entusiasme blandt brugerne, som sammen med den daglige leder formår at skabe et trygt og fortroligt rum med såvel interne og eksterne aktiviteter på trods af, at projektet har levet i stor usikkerhed og tumult. Daglig leder, Raga Nordstjerne oplyste, at projektet siden 1. januar 2018 har skiftet adresse hele fire gange og overlevet via fire mindre og midlertidige bevillingsperioder.

24. maj havde Clean House 2.0 besøg af overborgmester Frank Jensen (S), som udtrykte sin sympati for og støtte til værestedet. Mia Nyegaard havde også noteret sig, at overborgmesteren havde udtrykt sin sympati.

”Det er godt, at København har et sted som Clean House, hvor der er nogle indsatser, som støtter mennesker, der er blevet clean. Jeg håber, at Clean House får penge til at køre videre, når vi til efteråret går til budgetforhandlingerne, så jeg er glad for, at overborgmesteren også har været ude at sige, at han har til hensigt at finde midler, så Clean House kan fortsætte,” lød det fra socialborgmesteren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Nu kommer der vand i soppebassinerne

Københavns overborgmester har store planer for Nørrebros Stationsområde