Skal du med ned hos Riccos og have lidt morgenmad
Skal du med ned hos Riccos og have lidt morgenmad - Foto: Dan Møller
Tema: in

Din guide til weekenden i Vanløse

Hvad skal vi lave i weekenden? Følg journalistens planer med lækker morgenmad, shopping og sol på et tæppe.

MORGENMAD PÅ RICCOS

Når man som jeg har børn, der lige har fået sommerferie, må man nok finde sig i, at de sover lidt længe. Jeg vil lokke med morgenmad på Riccos, hvis de står op inden middag. Jeg er selv træt af endeløse brunchtallerkener, hvor mine røræg smager af vandmelon. Men her i min lokale kaffebar på hjørnet af Vendsysselsvej og Godthåbsvej kan man et morgensæt, der slet og ret hedder Godmorgen Vanløse og består af dejlige boller med noget på, croissanter og lidt yoghurt. Og kaffe naturligvis. Deres gårdhave er ikke noget at skrive hjem om, men der er masser af plads, luft og sol og et skønt åndehul. Selv toilettet på kaffebaren er en oplevelse: Som at sidde i en dansk birkeskov.

Riccos Kaffebar, Godthåbsvej 199, åbent lørdag til søndag 9-18, hverdage 8-18. Bonusinfo: Man må ryge i gårdhaven.

SHOPPING I KRONEN

Efter morgenmaden vil vi tage en tur ned i downtown Vanløse og fylde feriekufferten op med klipklappere, en ny bikini, der dækker journalistens hang til rosé, som på mystisk vis sætter sig på maven samt shorts og t-shirts til de varme dage. Måske en god bog, så ungerne kan få en pause fra deres telefoner. Der er sommerudsalg i Kronen lige nu, hvor der er tilbud på masser af tøj og sko. Men også de skønne butikker i gadeplan fortjener et besøg. En af mine yndlingsbutikker er @Jette Hill Ludvigsens butik Livsstil på hjørnet af Jydeholmen og , hvor der er masser af fede kjoler og uundværlige toppe til sommerdagene. Det gode ved Jettes tøjudvalg er, at det sagtens kan bruges hele året.

Kronen, Vanløse Torv, weekendåbent fra 10 til 17.

Livsstil har åbent fra klokken 11 til 14.

SKOVTUR PÅ DAMHUSENGEN

Søndag lover meteorologerne 30 grader (PYH!) og vores aktivitetsniveau bør være minimalt. En udflugt på cykel med et tæppe i kurven, masser af vand og en lille madpakke er programmet søndag. Jeg har boet i Vanløse i 16 år, men jeg må med skam melde, at jeg først for nylig for alvor har fattet, hvor vidunderlig Damhusengen er. Der er naturligvis søen, men jeg er helt klart mest fristet af Engen med de mange fugle og skønne oaser. Når vi har spist vores artige madpakke, vil jeg sende en af ungerne op i ishuset og købe tre giga is.

Damhusengen, ved Hyltebjerg Alle. Mulighed for at cykle eller gå hele vejen rundt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Et kunstnerisk kompas: Klar til en ny teatersæson for børn

Ny støtteordning for pårørende