»Klimaet skal gennemsyre alt, hvis jeg bliver borgmester. Ikke kun parkeringsreglerne. Vi skal bygge CO2-neutralt. Vi skal udfase kommunens diesel- og benzinbiler. Og så skal vi tænke madspild ind i alle kommunens institutioner,« siger Michael Vindfeldt. Foto: Bo Børresen

Michael Vindfeldts første gerning, hvis han bliver borgmester: »Afskaf to timers gratis parkering«

GRØN FRONT. Socialdemokratiets nyligt genvalgte borgmesterkandidat på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, vil gå langt i bestræbelserne på at blive Danmarks grønneste borgmester. »Klimaet skal gennemsyre alt, hvis jeg bliver borgmester,« fremhæver han.

INTERVIEW: »Når min politiske nekrolog skal skrives om mange, mange år, vil jeg meget gerne huskes som borgmesteren, der stod i spidsen for at gøre Frederiksberg til Danmarks grønne fyrtårn«.

Michael Vindfeldt tager en tår af sin morgenkaffe hjemme i den gule villa på Tesdorpfsvej og ser drømmende for sig.

»Det var klimaet og den globale opvarmning, der vakte mit engagement i 90’erne med Svend Auken som det store forbillede,« tilføjer han, mens han lader mega mussel-koppen med et nyt skud mokka.

Grøn retning koster

7. maj, samme dag som Lars Løkke Rasmussen udskrev folketingsvalg – og uden sammenhæng i øvrigt – blev 37-årige Michael Vindfeldt genvalgt som Socialdemokratiets borgmesterkandidat på Frederiksberg. Og han er fuld af idéer. Grønne idéer vel at mærke.

»Indrømmet. Socialdemokratiet trækker i en grønnere retning end hidtil set, og det gør jeg også. Og hvis vi vil gøre noget for klimaet, så koster det også. Den pris er vi klar til at betale,« erklærer Michael Vindfeldt og smider et håndgribeligt forslag på bordet:

Slut med gratis parkering

»Afskaf to timers gratis parkering. Det vil få langt flere til at tage metroen eller cyklen eller simpelthen gå fra sted til sted. Og de penge, der kommer ind ved at tage betaling for parkering, vil vi kunne bruge på yderligere grønne tiltag eller til at skubbe til planen om minimumsnormeringer i byens daginstitutioner senest i 2022,« siger Vindfeldt og tilføjer:

»Det skal ikke koste en formue at parkere på Frederiksberg. Jeg forestiller mig 5 kroner den første time og 125 kroner om dagen.

Den socialdemokratiske borgmesterkandidat pointerer:

»Klimaet skal gennemsyre alt, hvis jeg bliver borgmester. Ikke kun parkeringsreglerne. Vi skal bygge CO2-neutralt. Vi skal udfase kommunens diesel- og benzinbiler. Og så skal vi tænke madspild ind i alle kommunens institutioner.«

Klar til borgmesterpost

Michael Vindfeldt lægger ikke skjul på, at han gerne vil være Frederiksbergs næste borgmester.

»Og det ville jeg også gerne have været ved det seneste kommunalvalg (november 2017, red.), hvis nogen skulle være i tvivl. I Socialdemokratiet er vi ikke bange for at tage ansvar, og jeg stiller mig gerne til rådighed. Jeg mener, det vil gavne demokratiet på Frederiksberg, hvis nogle nye kommer til magten efter 110 år med en konservativ borgmester på Frederiksberg.«

S eller R?

Ved det seneste kommunalvalg var Socialdemokratiet i valgforbund med blandt andre Radikale Venstre, og snakken dengang gik på, hvorvidt Radikales Lone Loklindt eller Michael Vindfeldt var rød bloks reelle bud på en borgmester:

»Vi nåede aldrig så langt som til at udpege en samlende borgmesterkandidat, selvom det var tæt på,« siger Vindfeldt med henvisning til de 172 stemmer, der skilte rød blok fra at overtage borgmesterposten på Frederiksberg.

»Men hvis et flertal i det endnu ikke udpegede valgforbund peger på mig som borgmester, så er jeg klar til at indtage posten, hvis altså vælgerne giver os flertal ved kommunalvalget i 2021,« fastslår Michael Vindfeldt.

Frygter for samarbejdet

Skulle det komme så langt, at den 37-årige advokat overtager borgmesterkæden fra den fem et halvt år yngre advokat og siddende borgmester, Simon Aggesen (K), så vil Vindfeldt fortsætte det brede samarbejde, som daværende borgmester, Jørgen Glenthøj (K), indførte efter valget i 2017:

Vindfeldt roser samarbejdet i Kommunalbestyrelsen:

»Overordnet set er det rigtig godt, at de borgerlige konstituerede sig over midten og uddelte udvalgsposter til begge fløje. Jeg har en klar ambition om at gøre det samme, hvis jeg får borgmesterposten. Den brede konstituering har skabt et nyt og bedre samarbejdsklima på rådhuset, og – endnu – er der lydhørhed fra de konservative,« siger Michael Vindfeldt men tilføjer i samme moment:

»Det er klart, at den nye borgmesters første store forslag om bedre normeringer som et rent ’blå blok’-flertal gør, at man kan frygte for, om blokpolitikken er på vej tilbage.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kunst på boulevarden udført af skoleelever: Selvtillid er en kunst

Studentertid: Når nullet er en sejr i sig selv