ARKIVFOTO: MICHAEL PALDAN

Ankedom: Otte af Amagerbankens bestyrelsesmedlemmer skal betale erstatning på 225 millioner

AMAGERBANKEN. Østre Landsret har i dag afsagt ankedom i sagen mod den tidligere bestyrelse for Amagerbanken. Otte bestyrelsesmedlemmer, deriblandt Tårnbys tidligere borgmester Henrik Zimino, skal betale 225 mio. kroner plus sagsomkostninger.

ØSTRE LANDSRET: I byretten blev Amagerbankens tidligere bestyrelse i juni 2017 pure frifundet for erstatningsansvar i forbindelse med bankens krak i 2011.

Men i dag kom Østre Landsret med sin 300 sider lange ankedom, og den idømmer otte bestyrelsesmedlemmer, deriblandt Tårnbys tidligere borgmester Henrik Zimino, erstatningsansvar.

De skal solidarisk betale godt 225 millioner kroner – omkring 28 millioner hver – til FS Finans III A/S, der er et datterselskab i det statslige selskab Finansiel Stabilitet, som rydder op efter krak i banksektoren. Desuden skal de betale sagsomkostninger.

Ifølge dommen har den tidligere bestyrelsesformand N.E. Nielsen som advokat en særlig forsikring, der muligvis kan dække en del af beløbet.

Og landsretten har bestemt, at forsikringsbeløbet i så fald kommer alle otte bestyrelsesmedlemmer til gode således, at det trækkes fra erstatningsbeløbet, og så skal det resterende beløb betales solidarisk af de otte dømte.

Det er endnu ikke afklaret, om sagen eventuelt skal ankes til Højesteret.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tour De USA: Fire firmaryttere erobrede staterne på jernhesten

Kunst på boulevarden udført af skoleelever: Selvtillid er en kunst