Sortebro skal skiftes ud til en mere moderne og sikrere bro. Men du kan sagtens komme over åen uden at gå på vandet, for der kommer en midlertidig gangbro. Foto: Anja Berth

Væn dig til at cykle over Damhusengen: Ny bro over Harrestrup Å

Men bare rolig. Du kan godt komme over åen, selvom Sortebro ved Damhussøen bliver udskiftet.

Skal du en tur til Rødovre eller blot over på den anden side af vejen, skal du nok vænne dig til at køre på en midlertidig bro.

Lørdag 28. juni begynder Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltnings arbejde med at udskifte Sortebro, der går over Harrestrup Å ved Damhussøen. Den nye bredere bro forventes klar til brug den 31. oktober 2019.

Arbejdet med anlæggelsen af den ny bro udføres i to etaper. Fra den 28. juni til den 20. juli omlægger Energinet et større el-kabel, der går igennem den nuværende bro. I den forbindelse etableres der en midlertidig bro ved siden af den gamle bro, hvor fodgængere og kørestolsbrugere kan passere.

Er du på cykel, skal du i perioden cykle over en midlertidig cykelsti over Damhusengen, da der ikke er plads til både fodgængere og cyklister på stykket der leder op til broen.

Den anden etape ligger fra den 26. august til den 30. oktober. Her monterer Københavns kommunes Teknik- og Miljøforvaltning den nye stålbro. I perioden mellem de to etaper og under den 2. etape, kan både fodgængere, kørestolsbrugere og cyklister benytte den midlertidige bro.

 

Den nye bro bliver en bredere cykelbro med fodgængerarealer i begge sider.

Den nye bro forventes at kunne tages i brug den 31. oktober 2019.

Sortebro er en del af Albertslundruten, der er en del af Supercykelstinetværket.

Kilde: Københavns Kommune

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ordningen med natteværter i det københavnske natteliv fortsætter. Politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at bruge yderligere 350.000 kroner på ordningen i år.

Natteværterne er en succes: Nu fortsætter de resten af året

34 år med Kruts: Whisky, Strunge and all that jazz