Havneparken ved Islands Brygge. Personerne på billedet har intet med hærværket at gøre. Arkivfoto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Hærværk på træer i Havneparken

Et træ tæt ved Havnebadet på Islands Brygge er blevet skåret over og et nabotræ er blevet savet i.

På sin vej gennem Havneparken mandag morgen opdagede Karen Melchior, der bor på Bryggen, at et par træer ved den røde mur tæt ved Havnebadet havde været udsat for hærværk.

“Et træ var skåret over og der var savet mærker i barken på det andet. Der var ikke spor af trækronen,” fortæller hun. (Artiklen fortsætter efter fotoet)

Træet som er blevet knækket. Siden har kommunens folk skåret det til. Foto: Karen Melchior

Hun lagde billeder af hærværket på facebooksiden ‘Opslagstavlen for alle på Islands Brygge’, hvor der blandt andet i kommentarfeltet foreslås, at der kan være tale om cykeltyve, som ved at skære træet over har kunnet løfte cykel og cykellås af stammen.

Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning oplyser, at der var tale om et knækket træ, og at kommunens folk efterfølgende har skåret det knækkede træ til og fjernet træets krone fra Havneparken.

“Vi kan ikke svare på, om der er tale om hærværk, eller om det er et cykeltyveri – vi har jo ikke set det ske. Hærværk på træer er ikke noget, vi ser særlig tit, men vi har været ude for det før,” oplyser teknik- og miljøforvaltningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Har du vandskræk? Lær at svømme i Charlottehaven

Efterlysning: Juleplatte i sommervarmen