Flere tusinde børn og voksne var samlet omkring bålet sankthansaften på Damhusengen.
Flere tusinde børn og voksne var samlet omkring bålet sankthansaften på Damhusengen. - Foto: Anja Berth

Elsker 😍

Fabelagtig sankthansaften

Flere tusinde mennesker var samlet på Damhusengen for at fejre midsommer

FLAMMENDE: Som en magnet tiltrak sankthansbålet med heksen på toppen op mod to tusinde vanløseborgere, da FDF 19-Vanløse og Vanløse Lokaludvalg sørgede for et brag af en sankthansfest på Damhusengen.

Stien over Damhussøen var sort af mennesker, og gæssene måtte modvilligt rykke sig lidt til siden, så de mange cyklende og gående kunne komme over Sortebro og ned på Engen. Også fra den anden side vandrede folk i hobetal – her var nemlig aftensol, så mange slog sig ned på medbragte tæpper.

Hoppeborgen og snobrødene var et samlingspunkt for de mange børnefamilier, og selvom nogle af brødene havde fået lidt rigeligt, så var børnene smil det hele værd. Fra scenen spillede Det Bedste Band legendariske popnumre fra Tarzan Mama Mia til Sømand af Verden.

Leder på Damhusengens Skole Max Ulrich Larsen holdt båltalen og talte om fællesskaber på skolen og ved traditioner og højtider som netop sankthansaften.

”Jeg har verdens bedste job. Jeg er skoleleder på Damhusengens Skole og er omgivet af fællesskaber hver dag. Jeg oplever fællesskaber som noget smukt. Det er fordi fællesskaber handler om værdier og følelser. Det handler om tillid, tryghed og at ville det. Jeg ved, at det er i fællesskaber alt udvikles og gror og jeg ved, at fællesskaber er bærende for alle mine elevers udvikling. Fællesskaber skal plejes, vi skal passe på fællesskaber og på hinanden. Vi skal være opmærksomme på de nuancer et fællesskab er. Fællesskaber gør os klogere og vi skal vide, at det er stærkere at stå sammen end at stå alene,” sagde Max Ulrich Larsen

Så var det tid til bålet, der blev tændt og til tonerne af Shubiduas version af Holger Drachmanns Midsommervisen istemte folkemængden at vi ville fred her til lands – fint akkompagneret af Det Bedste Band – alt imens heksen langsomt futtede af.

Derefter tog mange af børnefamilier hjem – måske en is på vejen – mens flere par og ældre blev og drak det sidste af den medbragte rødvin.

Vi vil fred her til lands – og i Vanløse. God sommer!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Når juli sætter ind med sommerferie, sætter Teknik- og Miljøforvaltningen ind med asfaltarbejde på Gammel Køge Landevej.

Afspærret: Gammel Køge Landevej og Toftegårds Plads skal have ny asfalt

Vandpost med rent drikkevand

Her kan du slukke tørsten på Østerbro