Encyklopædisterne i sving. PR-foto.

Sommerferieteater i Prismen

FERIE. Feriecamp 2019 byder i starten af skolesommerferien på et væld af gratis teateroplevelser for børn og unge i Amager Øst.

AMAGERBRO: Der er absolut ingen grund til at kede sig, når skoledagene går på hæld i denne uge. Feriecamp er et gratis tilbud til børn og unge, der hvert år i skoleferierne kan afprøve en masse forskellige idræts- og kulturaktiviteter over hele byen.

Fra på mandag 1. til onsdag 3. juli er der ’Gadeteater Festival’ i Prismen på Holmbladsgade 71. Her kan børn komme forbi og deltage i en hæsblæsende blanding af teater, gøgl, scenografi og akrobatik i form af både teaterforestillinger og workshops, hvor de selv får mulighed for at lege med genrerne.

Politigak og cykelgøgl

Festivalen skydes i gang på mandag med den humoristiske forestilling »Kiddy Ride Police Patrol« af Teatret Beagle. Her holder to politibetjente grundigt øje med alt og alle fra deres politimotorcykel-maskine.

De straffer gående fartbøller, får folk til at puste i særlige pustetestaggregater, inspicerer og tester, mens cyklister får en unik sireneeskorte. Det er teatralske politiinterventioner på højeste og sjoveste niveau for hele familien.

Samme teater byder ind med endnu en forestilling fra 6 år og op, nemlig »Encyklopædisterne« – et fornøjeligt gøgleri om tre travle cyklister, der tjept og veltimet arbejder sig gennem deres store projekt. Én drøner omkring på en ekstremt høj cykel, en anden fiser rundt på så lave hjul, at knæene næsten skraber pladsens brosten. Målbevidst indsamler og certificerer de materiale til Encyklopædien – bogen, der kan besvare alle spørgsmål.

Mimik og ensomhed

På festivalens anden og tredje dag indtager ’Hr. Teater’ scenen med to ordløse teaterforestillinger for de 4-10-årige. »Chicks« er en klovneforestilling fortalt gennem kropssprog, gavmild mimik og finurlige gags om de to høns Hilda og Gump, der lever side om side i et sammenklemt bur, indtil de en dag opdager verdenen udenfor.

Sammen oplever de nu et eventyr med op- og nedture i flyvekunstens udfordringer og forbløffelse over deres nu fritgående æg. Har de to høns stadig brug for hinanden på den anden side af buret? Forestillingen behandler universelle temaer som frihed og fangenskab, frygten for det ukendte, at føle sig malplaceret og kampen for anerkendelse.

Næste forestilling af ’Hr. Teater’ handler om mødet med det fremmede og ukendte, som pludselig kan finde på at dukke helt uventet op i ens egen stue – lige midt i sofaen. Dør man af skræk, eller…? »Pudemin« er en humoristisk og fantastisk teaterforestilling for hele familien om den ensomme Helle, der en dag får uventet besøg.

Hele ugen er børnene desuden velkomne til at deltage i to forskellige workshops med velkendte folk fra Børnekulturhuset på Øresundsvej. Mandag til torsdag kl. 10.00-13.00 kan man lære om akrobatik og gøgl med to gøglere fra Commedia School på Amager, og mandag til fredag kl. 10.00-14.00 står den på scenografi og teater med kunstner Maria Lau Krogh og skuespiller Ruth Lerche.

’Gadeteater Festival’ under Feriecamp er arrangeret af Børnekulturhus Ama’r.

Alle aktiviteter er henvendt til børn i skolealderen, men børn under seks år er også velkomne i følgeskab med en voksen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

34 år med Kruts: Whisky, Strunge and all that jazz

Skolebyggeri: De skal bygge Nørrebros nye store skole i De Gamles By