Enhedslisten i Københavns Kommune mener, at medarbejderne på kommunens 18+ Centre gør et godt stykke arbejde på trods af den nuværende kritik. Foto: Torben Åndahl/Ritzau Scanpix.

DEBAT: Enhedslisten: Skæv kritik i Radio 24syv af 18+ Centre

…Debat

Enhedslisten

Københavns Borgerrepræsentation

KRIMINALITET: De seneste uger har Radio 24syv og nogle kommunalpolitikere kritiseret kommunens ungetilbud 18+ Centrene og ikke mindst velfærdens helte, som hver dag går på arbejde for at give unge kriminalitetstruede udsigt til en bedre fremtid. Kritikken rammer helt skævt, mener Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation.

»Arbejdet med kriminelle og kriminalitetstruede unge over 18 er en meget svær opgave med en meget vanskelig målgruppe. Derfor er det ikke underligt, at der sker ting, som udefra og for almindelige mennesker virker voldsomme. Men arbejdet i ungetilbuddene er helt nødvendigt, for at vi kan tilbyde et reelt alternativ til bandemiljøer og gadens parlament, « siger Gyda Heding, der er medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten.

I modsætning til eksempelvis i Sverige har Københavns Kommune dialog med de mest udsatte gademiljøer, så miljøerne ikke lukker sig om sig selv. En dialog, der anerkendes af SSP og politiet. Det må vi ikke smide på porten, blot fordi nogle unge har udnyttet tilbuddenes åbenhed til at gemme stoffer, mener Enhedslistens Gyda Heding:

»Hvis vi lader os rive med og bliver forarget, så sætter vi et årelangt arbejde over styr: Dialog med unge gademiljøer, brobygninger til det almindelige samfund, exit fra bandemiljøer og understøttelse af politiets arbejde ved lokale uroligheder. Det vil vi i Enhedslisten virkelig ikke ønske os«, siger hun.

Enhedslisten understreger, at det selvfølgelig ikke betyder, at det er i orden, at der begås kriminalitet i tilbuddene:

»Selvfølgelig skal vi sætte ind og løse konkrete udfordringer i de enkelte tilbud. Men diskussionen af fremtidens tilbud til unge over 18 år på kanten af bandemiljøet skal tages med udgangspunkt i det gode arbejde, medarbejderne har gjort i de sidste mange år,« siger Gyda Heding.

»Det er for dyrt både økonomisk og menneskeligt at miste de unge til kriminalitet,« supplerer Enhedslistens Borgerrepræsentant Charlotte Lund.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Kornes hitter på Falkoner Allé: Smart tøj til smarte damer +40

Ikke en grøn boulevard i denne omgang