Hærværket med træet i 2014. Arkivfoto: Michael Paldan

Sur 😠 Ked 😭

Gammelt kastanjetræ skal fældes fem år efter hærværk

Hærværk: For fem år siden blev der begået hærværk imod det store gamle kastanjetræ ved Skateparken i Fælledparken.

En bred bræmme af træets bark var i nattens mulm og mørke blevet skåret af hele vejen rundt. Det svarer til, at man kapper vandforsyningen og transport af næringsstoffer imellem rødderne og toppen af træet, så der var tilsyneladende tale om en bevidst handling for at slå træet ihjel. Det var desværre ikke muligt at redde træet, og nu fem år efter er det helt dødt.

Derfor er kommunen nødt til at fælde kastanjetræet, som ellers har stået i over 100 år. Træet er planlagt til at blive fældet 25. juni, hvor der af hensyn til de forbipasserendes sikkerhed vil blive spærret af imens. 

LÆS OGSÅ ARTIKLEN FRA 2014: Fælledparken: Træ udsat for alvorlig hærværk

For nylig har der været hærværk mod to nye træer på Trafiklegepladsen, hvor det ene må fældes.

LÆS MERE HER: Nye træer udsat for hærværk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Socialbar i Reden

Foto: René Mølskov

En Kattefugl vrangvender verden