Kogræsserlauget i Utterslev Mose er et af de frivillige projekter, der kan fortsætte. Arkivfoto: Michael Paldan

EL: øg frivilligt arbejde i København

FRIVILLIGHED: Da der i november 2018 skulle forhandles om Teknik- og Miljøforvaltningens budget for 2019, endte det med et farvel til forvaltningens frivilligkoordinator.

Det førte til, at forvaltningen så sig nødsaget til at meddele de mange frivillige projekter, at de måtte dreje nøglen om. Nu har en igangværende undersøgelse dog vist, at størsteparten af de grønne frivillige projekter sagtens kan køre videre i fremtiden. En nyhed, der glæder stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL):

»Det er en virkelig god nyhed. De her projekter er med til at gøre byen til et bedre og mere levende sted at bo. Vi var for hurtige til at meddele projekterne, at de skulle lukke, og der kan jeg kun lægge mig fladt ned og beklage. Jeg er meget glad for, at andre medlemmer af Teknik- og Miljøudvalget var opmærksomme på det her, så vi fik sat gang i en undersøgelse, der nu viser, at en række projekter kan fortsætte,« siger hun i en pressemeddelelse.

Koordinatoren skal tilbage

I alt kan indtil videre 21 grønne frivillige projekter fortsætte, og de tager sig af alt fra hundeparker og byparker til kogræsserlaug og bilaug.

Ifølge Karina Vestergård Madsen er det vigtigt, at man genindfører stillingen som frivilligkoordinator.

»Vi har en fælles vision i København om, at der i 2025 skal være dobbelt så mange frivillige i byen. Hvis vi skal gøre os nogen som helst forhåbninger om at nå det mål, som jo også er et grønt mål, da mange af foreningerne arbejder med bynatur, så skal vi genindføre stillingen med en frivilligkoordinator. Hvis ikke vi har en koordinator, så tror jeg, den store mængde papirarbejde kan skræmme nogle ildsjæle væk,« siger hun i pressemeddelelsen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Når forlaget siger nej: »Jeg har udgivet min egen digtsamling«

Smag med ørerne: HiFiKlubben ændrer dine smagsløg med lyd