Endnu en tvist afgøres med den klassiske ¿saks slår papir¿. Foto: Lasse Kofod, Ritzau/Scanpix.

En-to-tre-nu: Gang i næverne på bodegaen

Nordens største ¿sten, saks, papir¿-turnering er under opsejling. Sommeren igennem kastes der håndtegn om ære og præmier på de københavnske knejper inden den store finale på Strøget 7. oktober.

 »Er det på tre eller på nu?«

Vi kender nok alle situationerne. Hvem tager opvasken? Hvem skal gå med vovsen i aften? Hvem henter næste omgang i baren?

Og hvad er nemmere og mere fair end at ’slå om det’?

I disse dage søsættes et storstilet københavnermesterskab i det så velkendte ’sten, saks, papir’, hvor omkring 240 barer, caféer og bodegaer har sagt ja til at lægge lokaler – og håndtegn – til.

Op mod 18.000 deltagere

Det fortæller arrangøren Jan Pedersen, som står bag ’Entotrenu’-gruppen, der har allieret sig med Tuborg og en række samarbejdspartnere, som smider præmier på bordet til de omtrent 18.000 forventede deltagere på udskænkningssteder over hele byen. Det koster en halvtredser at smide sine næver, V-tegn og håndflader i puljen.

»Prøv at forestil dig alle gæsterne på 300 barer og bodegaer i hele København, der sidder og spiller det nemmeste spil i hele verden. Helt uden terninger, billardkøer eller dartpile.Det er meget få bodegaejere, jeg har mødt, som ikke kan se fidusen i det her – og der er ikke den bydel, som ikke er repræsenteret. Det bliver stort – Nordens største uofficielle mesterskab,« fortæller Jan, som har planer om at rulle konkurrencen ud over hele landet til næste år.

Stor finalefest

Når alle turneringer er afviklet i august, er der semifinaler seks steder i september, inden 64 deltagere mødes i den ultimative håndtegnsfinale hos The Dubliner på Strøget 7. oktober.

»Her giver vi den gas med præmier, smagsprøver, fest og dommere i ishockeydommertøj – hele pivtøjet.«

Vinderen løber med omtrent 40.000 kroner, fortæller Jan Pedersen.

Semifinalerne afvikles på McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House på Frederiksberg, Frihavnskroen, Østerbro, Café 5-øren på Amagerbrogade og formentlig et sted mere.

Rundt omkring i verden er ’sten, saks, papir’ et spil med seriøse turneringer.

»Der er store turneringer i ’rock, paper, scissors’ i Las Vegas, hvor vinderen får 50.000 dollars, de har RPS Association med halvprofessionelle spillere og hold. Jeg ved ikke noget om VM i 50’erne, men skriver på en plakat, at der var en argentinsk stormester, som vandt en turnering udelukkende ved at bruge knytnæve – altså sten. Vi er sådan lidt borderline gak-gak i markedsføringen af det her,« griner arrangøren og fortsætter:

»Hypnotisører, magikere, folk med synske evner og medier må dog ikke stille op – det er kun for almindelige mennesker, det her.«

Og for at slå det helt fast: Det er på ’nu’…

FAKTA:

Kig efter plakaterne hos din lokale knejpe og find ud af, hvornår den holder indledende runde. Disse lokale steder i hvert fald med:

Støvlen Byens Bar, Jydeholmen Bodega, Snoopy Bodega, Den Gyldne Okse, Sportspubben, Jydepotten, Café VIK, Fischers Kro.

Se mere: www.entotrenu.dk

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

DEBAT: Katastrofen for de frivillige udeblev

Outlandish til sankthans nede ved vandet