Mange trodsede uvejret og tog til skulpturafsløring på Ingolfs Allé. Foto: Bjørn Colstrup

Like 👍

Rifbjerg-skulpturer afsløret i bulder og brag

SUNDBYVESTER: Trods bulder og brag mødte omkring 200 op, da der i lørdags på Ingolfs Allé blev afsløret et kunstværk for at markere forfatter Klaus Rifbjergs tilknytning – han er født og opvokset på vejen.

Oplevelser fra barndommen her er en gennemgående inspiration i forfatterskabet, for eksempel i ’Amagerdigte’, ’Huset’ og ’Og andre historier’.

Kunstværket er tredelt og er skabt af billedhuggeren René Schmidt. En af skulpturerne har indbygget lys, og så er titlerne på Rifbjergs samlede forfatterskab indskrevet i skulpturen samt tre af hans digte. (Ariklen fortsætter under billedet)

En af skulpturerne lyser i mørket og tilbyder masser af læsestof til forbipasserende. Foto: Bjørn Colstrup

»Titlerne er ikke helt nævnt i rækkefølge, men så kan man gå lidt rundt om den og genbesøge den flere gange,« fortæller Bjørn Colstrup, der er beboer på Ingolfs Allé og initiativtager til skulpturprojektet sammen med Torben Monefeldt.

Skulpturerne står i den vestlige og lidt stille ende af Ingolfs Allé.

»Men det er allerede blevet et tilløbsstykke – der er især mange børn, der er nysgerrige, og så trækker de deres forældre med hen og kigge. Eller også er det omvendt,« siger Bjørn Colstrup.

Ved afsløringen kunne publikum høre forfatter Kim Leine læse op fra et af Rifbjergs værker.

Kunstprojektet er støttet af Amager Vest Lokaludvalg, Områdefornyelsen Sundby for alle samt Rådet for Visuel Kunst under Københavns Kommune.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Her holder Haarder båltalen

Næsager: Derfor sender jeg skorstenen videre