Vejarbejde og afspærring af Leifsgade ud mod Njalsgade kommer til at ligge stille i noget tid. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠

Vejarbejde ligger bomstille efter entreprenørs konkurs

KONKURS. Et vejarbejde for enden af Leifsgade risikerer at ligge brak i tre måneder, fordi entreprenøren, der skulle udføre det, er gået konkurs. Nu skal det afklares, om konkursboet vil gøre arbejdet færdigt – ellers skal det i udbud igen.

BRYGGEN: En entreprenør, der var i gang med flere mindre vejarbejder på Bryggen for Københavns Kommune, er gået konkurs, hvorfor arbejdet nu er gået i stå.

Der er tale om små vejanlæg, der skal få cykeltrafikken med det forventede højere antal cyklister til og fra den kommende Lille Langebro til at glide lettere.

Blandt andet i T-krydset Leifsgade/Njalsgade. Leifsgade er spærret af og asfalten er gravet op på et mindre areal – og sådan bliver det ved at være et stykke tid.

Nu skal kurator hurtigt tage stilling til, om konkursboet vil fuldføre opgaven. Hvis det bliver et nej, skal kommunen via et nyt udbud finde en ny entreprenør.

Forvaltningen forventer derfor, at forsinkelsen – og dermed afspærringen af Leifs-gade – kan vare tre måneder. Konkursen forsinker ikke selve åbningen af Lille Langebro.

»Konkursen betyder, at følgeanlæggene på Islands Brygge og i Vester Voldgade bliver forsinket, så når Lille Langebro åbner, vil cykeltrafikken i den første periode ikke glide helt så godt, som vi ellers havde planlagt,« siger centerchef Henriette Hall-Andersen fra Teknik- og miljøforvaltningen og fortsætter:

»Formålet med følgeanlæggene er jo netop at lave nogle trafikale ombygninger og tilpasninger af de gader, som cyklisterne fra den nye bro kommer til at benytte, så gaderne kan håndtere den øgede trafikmængde, uden at det går ud over trafiksikkerheden. Både beboerne, fodgængerne og de mange nye cyklister skal kunne færdes fornuftigt i området iblandt hinanden. Derfor er konkursen og forsinkelsen naturligvis stærkt beklagelige, for vores hensigt var, at projekterne skulle være udført før Lille Langebros åbning.«

Skurvogne står i vejen

Foruden afslutning og oprydning af vejarbejdet i Leifsgade, står der også et par skurvogne i vejen ved Islands Brygge nummer 3 og 5 efter den konkursramte entreprenør.

»I løbet af de kommende uger får vi også afklaret, om skurvognene skal fjernes. Med mindre konkursboet kan genoptage arbejdet relativt hurtigt, så skal skurvognene væk, indtil der igen skal arbejdes på stedet,« siger Henriette Hall-Andersen til Amager Bladet.

Fakta om følgeanlæg til Lille Langebro

Det er beregnet, at omkring 9.000 cyklister vil benytte den kommende cykel- og gangbro Lille Langebro. Og at den vil flytte cykeltrafik fra både Langebro og Knippelsbro.

Københavns Kommune forbedrer cykelveje til og fra Lille Langebro via små omdannelser af krydsningspunkter, der på Amagersiden også forbedrer Bryggens tilkobling til den grønne cykelrute Amagerruten.

En af dem, en overkørsel ved Leifsgades udkørsel til Njalsgade, der øger fremkommeligheden for cykler og fodgængere, ligger nu brak og afventer en afklaring, efter entreprenøren er gået konkurs

Kilde: Københavns Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Cathrine samler ind mod kræft

To Rotary klubber slår pjalterne sammen