Sankthansarrangementet i Frederiksberg Have er blandt landets største. Foto: Martin Sørensen

På søndag blusser bålene: Fem sankthansfester for hele familien

Søndag aften er det sankthansaften med Midsommervisen, blussende bål og båltaler. Overalt i byen bliver der tændt op i bålene, som aftenen skrider frem. Her får du et overblik over fem gode sankthansarrangementer:

Laid Back. Foto: Helle Arensbak/Ritzau ScanpixSunshine-sankthans i Tivoli

TIVOLI: Efter en tørkepræget sommer sidste år, der satte stopper for den antændte del af sæsonhyggen omkring sankthans, vil bålet igen blusse lystigt i år 23. juni i Tivoli. Kl. 20.00 giver det legendariske danske band Laid Back som noget helt nyt midsommerkoncert på Plænen. De fejrer lige nu deres 40-års jubilæum og giver på denne sankthansaften publikum i Tivoli mulighed for at synge med på klassikere som ’Sunshine Reggae’, ’White Horse’ og ’Bakerman’. Kl. 21.30 er der Sankthansbål ved Tivoli Søen og Københavns Drengekor synger Midsommervisen.

Rane Willerslev. Foto: Michael Paldan

Rane Willerslev holder båltalen

DRAGØR: Den karismatiske sangerinde Annisette Koppel leverer en del af den musikalske underholdning, når der på søndag er tv-transmitteret sankthansfest ud for Nordre Mole på havnen i Dragør – det er ved Dragør Kajakklub, Strandlinien 3, så der er også kajakroning og standup-paddling. DR1 transmitterer live fra havnen klokken 20.00-20.30, hvor Mark Stokholm varmer op til sankthansfesten, og klokken 21.30-22.30 tager DR2 over med fællessang anført af Mathias Hammer fra Den klassiske musikquiz. Så underholder Annisette Koppel og kammerkoret Camerata, inden Nationalmuseets direktør Rane Willerslev holder båltalen. Bålet tændes, forventeligt omkring klokken 22.10, og Midsommervisen synges. Og vil man hellere opleve det hele i virkeligheden end fra sofaen, er det nok en god ide at komme i rigtig god tid.

Bertel Haarder. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Sankt Hans ved Sortedamssøen

ØSTERBRO: Igen i år afholdes der sankthansfest ved Sortedamsøen, hvilket foregår ved enden af søen ned mod Fredens Bro. Arrangementet finder sted 23. juni, hvor man klokken 19 vil kunne grille snobrød og klokken 20 høre folketingsmedlem og tidligere mangeårig minister Bertel Haarder (V), som også bor på Østerbro, holde båltale. Herefter bliver bålet tændt, og Skt. Pauls Kammerkor vil synge midsommervisen og andre danske sommersange. Arrangementet er støttet af Østerbro Lokaludvalg og arrangeret af Fredens-Nazarat kirker.

Kalle B. Foto: Thomas Frederiksen

Kalle B sætter gang i festen

FREDERIKSBERG: Der er underholdning for hele familien, når Foreningen Norden og Frederiksberg Kommune inviterer til Sankt Hans i Frederiksberg Have. Borgmester Simon Aggesen holder årets båltale. Festen begynder på legepladsen kl. 16.00, når Kalle B. sammen med forskellige artister og foreninger vil stå for underholdningen for de mindste. Kl. 18.10 byder svenske Virestad Folkdanslag op til folkedans på Storøen ved Søen og fra kl. 19.00 er der taler, fællessang og musikalske indslag fra den store scene foran Frederiksberg Slot.

Holger K. Nielsen. . Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Holger K. Nielsen holder båltale

VALBY: Der er lagt i bålet til hygge og god stemning, når fodboldklubben Fremad Valbys U-15 pigehold arrangerer sankthans i Vigerslevparken, hvor Kirsebærhaven munder ud i Vigerslevvej. Helt fra om eftermiddagen vil der være et væld af sjove oplevelser for de fleste aldre. Når klokken slår 14.00 åbner boderne, og skulle maven begynde at rumle, kan man glæde sig til en pølse på grillen fra klokken 16.00. I løbet af eftermiddagen inviterer fodboldpigerne også både til en omgang fodbold på græs og på bane. Fra klokken 18.30 vil et lokalt band sikre den gode stemning med dejlig livemusik. Og når skumringen så småt sænker sig over Vigerslevparken er det blevet tid til båltale af Holger K. Nielsen, hvorefter bålet tændes klokken cirka 20.30. Sankthansfesten slutter klokken 22.00.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kan man spare sig fattig? – Giv os halvagterne tilbage til idrætslivet

Nu starter anlægsarbejdet på Stærevej