Hal-Finn alias Ole Leonhardt (billedet) stopper i Vanløsehallerne som følge af kommunens besparelse. Læseren mener, at kommunen sparer sig fattig. Arkivfoto: Martin Sørensen

Kan man spare sig fattig? – Giv os halvagterne tilbage til idrætslivet

…Debat

AF Ulla MathiasenTustrupvej 5

Kan man spare sig fattig? Ja, det kan man!

Både Skat og andre institutioner, hvor politikere og embedsmænd tænker meget kortsigtet, er nærmest endt på fattiggården.

Den umiddelbare besparelse ender ofte med at blive særdeles kostbar for os borgere ….. og ikke mindst skattebetalere i lille Dannevang, derfor prøver vi med denne artikel at råbe alle op.

Nu er det nemlig kommet til idræts- og kulturområdet i vores kommune, som i over 50 år har været humoren, svedens og kalorieforbrændingen holdeplads. Her har man i regnearks-gudernes navn fundet ud af, at det er smartere og billigere at spare halvagterne væk i de sidste af kommunens idrætshaller, for funktionerne kan jo »bare« klares af nogle kørende ansatte. Sådan gør man på bogstavsfabrikkerne (læs bibliotekerne), så er det også det rigtige at gøre på kaloriefabrikken (læs sportshallerne)!!!

Talsnedkerne regner desværre forkert; for de ser kun på de direkte omkostninger. De medregner ikke alle de ikke-målbare opgaver, halvagterne klarer ….fx de tryghedsskabende funktioner, som betyder alt for forældre der sender deres guldklumper til sport, hvis de fremadrettet mødes af grupper af unge, der forsøger at indtage hallerne til gene for klubberne. Det nærværende opsyn og ikke mindst den umiddelbare service til brugerne af hallerne er guld værd og det smides nu på gaden. Disse funktioner kan bare ikke varetages af kørende personel, der kun kommer i bestemte perioder for at skifte toiletrullen og tjekke, at håndtørreren ikke er kortsluttet.

I Vanløse kommer vi, hvis/når halvagtsfunktionen er opsagt, også til at mangle det cafeteria, som danner rammen for alle klubbernes klubliv.

LÆS OGSÅ: Ingen faste vagter i idrætshaller. Derfor går Ole: »Det har været mit andet hjem«

Vi er faktisk en gruppe gamle håndboldspillere, som stadig har tilknytning til vores gamle klub, selvom det er snart 25 år siden de fleste stoppede som aktive, og nu kun får motion ved at åbne munden og bøje armen til den mest fantastiske mad. Det er i høj grad med til at forme kulturen i sådan en klub og samle kløften mellem ung og gammel; og det skyldes alene, at vi kan spise sammen og fortælle de samme gamle løgnehistorier en gang om ugen i hallen ….. i tilknytning til de nye og unge udøvere. Dette gælder jo også for de øvrige klubber i Vanløsehallerne, som nyder godt af cafeteriets gastronomiske oplevelser.

Men alt det vil man spare væk, uden at tænke efter hvad betydningen er?

Hvis forpagteren af cafeteriet ikke længere bliver honoreret for halvagt-funktionen, kan det bare ikke løbe rundt og det slukker lyset hos talsnedkeren, regnbue-maleren, møbelpolstreren, it-hajerne, togspecialisten og mange andre, som kommer hver uge.

Inden vi bliver skudt i skoene, at vi bare ikke kan se, at det er nødvendighedens politik, så kig lige på, hvad der sker i Bellahøjhallen nu, hvor der ikke længere er faste halvagter:

En større gruppe unge chikanerer brugerne på det groveste, der sker omfattende hærværk og klubberne/brugerne må selv bruge mange ressourcer på at sørge for at børn, unge og voksne kan komme til at dyrke deres idræt i trygge og rare omgivelser. Det er både et dyrt og rigtigt dårligt resultat. Men det stod ikke i regnearket da talsnedkerne mødtes, så det var ikke et problem!?

LÆS OGSÅ: Efter hærværk: Formand frygter for ungdomsafdeling

Vi sparer os fattige! Men er det virkelig en naturlov, at det skal være sådan? Siden hvornår er refleksion og eftertanke blevet fy-ord???

Vi spørger bare og håber at alle ser alvoren bag humoren i vores artikel.

Vanløse skal være bydelen hvor tryghed, humor, sport og kultur stadig har råd til at eksistere.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Forskningsprojekt: Sådan lød København i nittenhundrede-hvidkål

På søndag blusser bålene: Fem sankthansfester for hele familien