Charlotte Sejersen Orland bager selv marengs næsten hver dag i butikken. Nogle af smagene er faste i sortimentet, mens andre skifter efter årstiden. Foto: Martin Sørensen

Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Lyserød lykke: Nyt is-studio giver kys til københavnerne

Marengsen smager af lakrids, kirsebær eller yuzu i Unicorns & Rainbows, som åbnede i torsdags i Studiestræde.

STUDIESTRÆDE: Glem alt om de alt for søde marengskys fra supermarkedet, som klistrer til ganen og som gennem tiden har været ligegyldig staffage til kønsløse isdesserter.

For det er marengs af en helt anden kaliber – faktisk helt uden sammenligning – som spiller hovedrollen i det nyåbnede Unicorns & Rainbows i Studiestræde.

Et is- og marengsstudio, som Charlotte Sejersen Orland, der står bag den nye butik, kalder det.

Her smager kyssene af viol og vanilje, af yuzu, af kirsebær eller lakrids, for blot at nævne nogle af smagsvarianterne.

I hele regnbuens farveskala topper marengsen sammen med spiselige violer og guldstøv isen i en instagramable himmerigsmundfuld.

Isen er økologisk, uden tilsætningsstoffer og findes i blot to versioner – en flødeis og en sorbet.

»Helten hos os er marengsen. Vi har lavet en god isbase med to versioner for at gøre det simpelt, og så krydrer man med marengs derfra,« siger Charlotte Sejersen Orland.

Farvestrålende kys

For det er de farvestrålende kys, som er det centrale i smagsoplevelsen.

»Konsistensen er vigtig. Vi har lavet vores egen

Foto: Martin Sørensen

sukkerblanding som gør, at vi kan opnå en særlig chewiness,« fortæller Charlotte Sejersen Orland, der selv bager marengs næsten hver dag.

»Jeg står og tager tid på, hvornår der skal sukker i, og hvor meget. Det er jo bare æggehvider og sukker, men præcisionen i hvornår og hvordan, er afgørende,« siger hun. »Og så tilsætte smagene og gøre dem juicy

Klædt i lyserødt

Kælderbutikken er klædt i lyserødt, og på væggen hænger en 3D-printet farvematchende enhjørning. Her er plads til at sidde og nyde sin is, eller gå på opdagelse i butikkens happy-univers, som også tæller økologisk te, læbestift og alkoholfri bobler – lige til at købe med hjem.

»Vi ved at vores målgruppe, der særligt er piger, lægger lige stor vægt på smag og oplevelse, og derfor er vores is-stylister trænet til at skabe et lille mesterværk hver eneste gang,« siger Charlotte Sejersen Orland.

Unicorns & Rainbows åbnede i torsdags, men lover at der vil være gratis smagsprøver at finde i Studiestræde 16 i de kommende uger.

»Vi er opmærksomme på at vi lancerer et nyt is og marengs-koncept, som ikke er prøvet før, og derfor deler vi gerne smagsprøver ud,« siger Charlotte Sejersen Orland.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Løb mod mobberi: Johanne og kronprinsessen snører skoene

Forskningsprojekt: Sådan lød København i nittenhundrede-hvidkål