Henrik Rasmussen, Steen Rasmussen, Alice Rasmussen, Preben Leif Rasmussen, Jan Rasmussen og Tina Lilholm Rasmussen på Amagerbrogade. Foto: Jacob Schneider.

Wow 🤩

Bliktude på fjerde generation til Kastrupvej

FLYTTEDAG. VVS-firmaet Rasmussen & Sønner fra 1917 rykker til Kastrupvej efter 41 år på Amagerbrogade.

AMAGERBROGADE: VVS-firmaet Rasmussen & Sønner på Amagerbrogade 135 har lagt rør ind i københavnske køkkener og badeværelser siden 1917 og kører nu på fjerde generation. De fleste amagerkanere kender deres varebiler med toiletter på tager, som kører øen tynd.

1. juli flytter de dog fra butikken på Amagerbrogade og ned til deres værksted og lager på Kastrupvej 161.

Fire generationer

»Vi er tre brødre og svigerinden Tina. Og vores mor og far er her jo stadig, så vi er seks fra familien. Plus to ansatte og en voksenlærling er der altså ni i virksomheden,« siger Henrik.

Oldefar Andreas Rasmussen var smed og startede for 102 år siden. Det udviklede sig til også at omfatte VVS, og farfar Børge overtog. Men ingen så nok i kortene, at det skulle blive et sandt familiedynasti af bliktude. Men for de tre brødre var der egentlig aldrig så megen tvivl:

»Tja, det var bekvemt. Ind i lære og så fortsætte derudaf,« fortæller Steen.

»Da vi var børn lå det ovre på Sigbritts Allé (i Eberts Villaby, red.). Så gik vi jo der og legede med svendene. Underholdt dem – ellers også var det omvendt. Så skruede man jo fittings sammen og sådan… Jeg skulle have været bankuddannet, men i slutningen af skolen blev det for meget, og så sagde far, at jeg kunne prøve i firmaet,« husker Jan.

»Ja, jeg tænkte ikke så meget over det. Da man blev skoletræt fik man lov til at komme ned og bruge sine arme og ben – mest ben,« griner Henrik.

Farvel til brogaden

Det er stadig privatkunderne, der fylder i kundekartoteket med klassiske VVS-reparationer og et nyt badeværelse ind imellem. Primært på Amager, langt de fleste gamle kunder fra årenes løb, men også i resten af København.

Tiden er dog løbet lidt fra butikken på Amagerbrogade efter 41 år på tre forskellige adresser på gaden. Virksomhedens værksted og lager på Kastrupvej har også en mindre butik tilknyttet, og den bliver nu åbnet op igen

»Der kommer generelt færre kunder i selve butikken. Vi er jo oppe mod internethandlen. Og dem, som kommer her, de vil også komme dernede. Og det er egentlig nemmere at komme til,« siger Steen.

Det bliver dog lidt vemodigt at flytte. Her har man haft de årlige besøg af fastelavnsryttere, stået med gløgg og æbleskiver til juleoptoget og deltaget i majfesten.

Umiddelbart er der ikke nogen af de tre brødre, som ejer virksomheden i dag, der kan levere børn til næste generation af Rasmussen-bliktude.

»Naaarh, det lader vente på sig. Min søn vil være skolelærer,« siger Henrik.

Men voksenlærlingen Shaun er da svigersøn, så det kan blive lidt i familien. I disse dage sælges der ud af varerne i butikken, ikke mindst den store udstilling på første sal, inden den nye butik står klar.

Læs mere på www.rasmussenogsoenner.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Misbrugssamtale i Cambodja under Happy Hour

Linje 72 tilbage på sin gamle rute