Den amerikanske jazzmusiker Camille Sledge gæster festivalen fredag 21. juni og synger Aretha Franklin. Foto: PR foto

Jazz-legende bringer stjerner til Nørrebro

Jazzfestival. I denne weekend kan du høre alt fra Jimi Hendrix til Drake, når jazzpianisten Niels Lan Doky sammen med andre jazzlegender tager et jazztake på kendte hits.

Af North Media Bureau

info@minby.dk

Ravnsborggade: Torsdag 20. juni løber jazzen løbsk på Nørrebro, når tre dages jazz-festival ’JAZZ/TAKE’ begynder på Nørrebro Teater. Det er jazzlegenden og -pianisten Niels Lan Doky, der har arrangeret festivalen. Han er født på Nørrebrogade 74, har været over New York og Paris for så at vende tilbage til Danmark igen i 2010.

Jazz på Rihanna og Beyonce

Jazzfestivalen varer fra 20. juni til 22. juni. Den kredser om tre forskellige genrer. Torsdag byder på jazztakes på 60’ernes rock, heriblandt Jimi Hendrix, Pink Floyd og The Doors. Mike Stern, der er jazzguitarist, kommer hele vejen fra USA og spiller Nørrebro op. Om fredagen, 21. juni, går festivalen over i noget mere soulet. Her vil der blandt andet blive spillet 70’er soul fra kunstnere som Aretha Franklin og James Brown. Den amerikanske Camille Sledge går forrest og synger sine jazzudgaver. Lørdag 22. juni vil Niels Lan Doky selv være i spidsen. Denne aften skal hits fra Bruno Mars, Rihanna, Beyonce og Drake forvandles til jazznumre.

Store jazzkunstnere

Niels Lan Doky fremhæver, at jazzstjernerne, der spiller til festivalen, er noget af et catch. »Jeg er helt overvældet over, hvor store navne der har sagt ja til at komme over. Mike Stern er blandt verdens tre bedste på guitar. Camille Sledge er ligeledes fænomenal,« fortæller han. De tre dages jazzfestival, som Lan Doky står bag, er en hyldest til Nørrebro – hans barndomshjem. Det er hans måde at sige tak på, fortæller han.

Jazz i Nørrebros rødder

Når jazzpianisten Niels Lan Doky er i USA, fortæller han oftest om, at flere legendariske jazzmusikere ligger begravet ved siden af H. C. Andersen på Assistensen på Nørrebro. Lytterne er altid opmærksomme og sommetider måløse. Og den effekt har Niels Lan Dokys fortællinger oftest. De er levende og fuld af jazzanekdoter. Weekenden bliver mindst lige så bevægende, når han endnu engang henter verdensstjerner til Nørrebro.

Se mere om festivalen og køb billetter på www.nbt.dk/forestillinger/jazz-take/.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Stor sejr til lille Frida

Netto flytter til den anden side af vejen