Kruts Karport lukker med udgangen af juni. Tidligere i år var der valgmøder på caféen. Arkivfoto

Om lidt er det forbi: Legendarisk københavnsk café lukker med udgangen af juni

Stedet er kendt for sin store samling whisky. Man har ofte kunne høre jazz derinde, og så hang digteren Michael Strunge ud på caféen. De seneste år har der været valgmøder for borgerne frem til kommunal- og folketingsvalg.

Der er tale om Krut’s Karport i Øster Farimagsgade 12, som har været en fast bestanddel af det københavnske caféliv i mere end tre årtier. Men snart er det forbi, med udgangen af juni lukker Krut’s Karport, som åbnede tilbage i 1984.

“Jeg kæmper med en høj husleje, og jeg har en søn på fem og et halvt år, som jeg gerne vil se mere til. Lige nu arbejder jeg 70 timer om ugen, det magter jeg ikke længere,” siger ejeren Peter Kjær, som har været på Krut’s Karport i sammenlagt 18 år to perioder: 1990-2004 og igen siden 2015.

Nye ejere kommer til, og det bliver videreført som et udskænkningssted, men det bliver under et andet navn og et andet koncept.

Lørdag 29. juni er sidste åbningsdag.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

‘Like dig til bedre sundhed’: Få din stemme hørt på ny hjemmeside

Kommunaldirektøren fyret