Afgående kommunaldirektør Torben Kjærgaard holdt tale i forbindelse med borgmester Simon Aggesens tiltrædelsesreception. Foto: Carsten Lundager

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Kommunaldirektøren fyret

Frederiksberg Kommune oplyser på frederiksberg.dk, at Magistraten har besluttet at indstille til Kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med kommunaldirektør Torben Kjærgaard skal ophøre.

Magistraten tæller 11 medlemmer, som samtidig udgør kommunens økonomiudvalg. Borgmester Simon Aggesen (K) er formand.

»Torben Kjærgaard har ydet en stor og kompetent indsats i de godt syv år, han har varetaget stillingen som kommunaldirektør. Fremadrettet har kommunen et ønske om en anden profil i stillingen, og på den baggrund har magistraten besluttet at indstille til Kommunalbestyrelsen, at samarbejdet ophører. Vilkårene for Torben Kjærgaards ophør drøftes med hans faglige organisation. Torben Kjærgaard er foreløbig fritaget for tjeneste,« skriver Frederiksberg Kommune og tilføjer:

»Da der er tale om en personsag, kan Frederiksberg Kommune ikke udtale sig yderligere.«

Disse ord gentager borgmester Simon Aggesen i en telefonsamtale med Frederiksberg Bladet.

Det var imidlertid ikke et enigt magistrat, der stemte for fyringen af 58-årige Torben Kjærgaard.

Et af de partier, der stemte imod en afskedigelse var Socialdemokratiet, som i Magistraten er repræsenteret ved 2. viceborgmester Michael Vindfeldt. Han siger til Frederiksberg Bladet:

»Socialdemokratiet støtter ikke afskedigelsen af Torben Kjærgaard. Jeg synes, han har udfyldt rollen fint i de syv år, han har været kommunaldirektør. Han er en økonomisk meget ansvarlig mand.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Om lidt er det forbi: Legendarisk københavnsk café lukker med udgangen af juni

Nyt apotek åbner på Jernbane Allé