Arkivfoto: Martin Sørensen

Hvordan skaber man rummelighed i SV?

VÆR MED. Rummeligheden er på dagsordenen, når en række lokale aktører inviterer til arrangementet ‘Sydhavnen handler for job og værdighed’ på torsdag.

RUMMELIGHED: Hvordan skabes der mere plads og rummelighed for alle sydhavnere? Det spørgsmål er på dagsordenen ved arrangementet ’Sydhavnen handler for job og værdighed’, hvor du kan høre mere om de mange indsatser, der styrker lokalmiljøet i Sydhavnen. Det foregår i Boxland, Sydhavnsgade 28, 20. juni kl. 14-16. Alle er velkomne.

Bag står et særligt partnerskab, der blev taget initiativ til af syv lokale aktører, som gerne ville gøre noget ved de sociale udfordringer i Sydhavnen. Med i partnerskabet er også både kommunale, private og civile institutioner, der alle arbejder for at styrke fællesskabet i Sydhavnen blandt borgere, NGO-aktører, og lokale erhverv med en bred palet af sociale indsatser.

Flere borgere skal i job

Partnerskabet blev dannet i 2017 og hedder ligesom arrangementet på torsdag ’Sydhavn handler for job og værdighed’. Det består af følgende lokale aktører; AKB København, Kgs. Enghave Lokaludvalg, Aalborg Universitet, Den Boligsociale Helhedsplan, SydhavnsCompagniet, Opzoomerne og Københavns Kommune.

Et af projekterne handler om at få flere lokale borgere i job eller uddannelse, som er et samarbejde mellem Københavns Kommune og lokale aktører i Sydhavnen.

Projektet skal på sigt hjælpe 75 lokale, udsatte borgere med at komme i job årligt. I et andet eksempel er der etableret et værksted, hvor udsatte borgere kan lave alt fra cykler til fuglekasser. Derudover tilbydes borgere også opkvalificering inden for pleje af grønne områder, dyrkning af urter og grønsager. Partnerskabet arbejder også på at få en kulturformidler, der skal inddrage de borgere, der ikke typisk benytter sig af de kulturelle tilbud.

Stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen (EL) mener parternskabet giver gode muligheder:

»Sydhavnen er allerede kendt for tolerance, kreativitet og mangfoldighed, og med partnerskabets mange indsatser er der mulighed for at skabe endnu bedre rammer for sydhavnerne på tværs af sociale og kulturelle forhold,« siger hun i en pressemeddelelse.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Nyt apotek åbner på Jernbane Allé

Stor sankthansfest: Vi vil fred her til Vanløse