For første gang foregår Eks-rummets udstilling både indendørs og udendørs. Her fire af kunstnerne fra Atelier Prag 61 i gården, hvor scenen skal være. Fra venstre Hanne Nielsen Kjærsgaard, Anna Taina Nielsen, Lotte Agger og Jan Wessel. Foto: Martin Sørensen

Like 👍

120 kunstnere fortolker ‘Plastik’

UDSTILLING. Eks-rummet på Prags Boulevard har på lørdag sommerfest med live-musik og fernisering på udstillingen Plastik, hvor 120 kunstnere fortolker begrebet og materialet plastik med malerier, skulpturer og performance.

SUNDBYØSTER: Der er plastik i hvert et rum i din bolig. I hver en grøft, en butik, en skov, en taske, på en mark, i en skuffe med tøj – snart sagt overalt. Nogle gange til gavn, andre gange slet ikke.

Og nu tager det kunstnerdrevne udstillingssted Eks-rummet på Prags Boulevard begrebet og materialet plastik op i en udstilling af samme navn.

120 kunstnere fra ind- og udland er inviteret til at skabe hver deres egen fortolkning af ’plastik’. Enten på et lærred, som skulptur, film eller performance.

Kunstnerisk fortolkning af ‘plastik’. Foto: Martin Sørensen

»Plastik er oppe i tiden, og derfor var det nærliggende at bruge det som tema. Der er ikke noget politisk bag, det er kunstnernes rene, frie fortolkning af plastik både som begreb og som materiale. Fra vores egen side handler det om vores køb og smid væk-kultur, men også om, at plastik er et fantastisk materiale, som holder evigt. Bare man ikke smider det i havet og naturen,« siger kunstner Jan Wessel.

Vi har mødt ham og tre andre kunstnere fra Atelier Prag 61, hvor Eks-rummet også holder til. Ialt 16 kunstnere fra Atelier Prag 61 er både arrangører af samt deltagende kunstnere i udstillingen.

»Plastik kommer af det græske ord ’plassein’, der betyder ’at forme’. Vi har inviteret kunstnere på tværs af materialer, og det er åbent til fortolkning og op til den enkelte, hvad der kommer ud af det,« siger kunstner Anna Taina-Nielsen.

Lad os lave pizza sammen

I 2018 havde Eks-rummet en udstilling med 61 inviterede kunstnere, der skulle tage udgangspunkt i et pladecovers format.
Og i år gentager udstillingsstedet en anden dogmatik: Der er ikke sat navn på nogen værker, så man kan ikke umiddelbart læse sig til, hvem der er kunstner bag det enkelte værk.
Og så er alle værker desuden til salg til samme pris, nemlig 2300 kroner.

Eks-rummet holder sommerfest og fernisering for udstillingen på lørdag 22. juni klokken 15.00-24.00. Den foregår både inden- og udendørs og med flere slags underholdning.

Kunstnerisk fortolkning af ‘plastik’. Foto: Martin Sørensen

»Der bliver livemusik og DJ, og så har vi inviteret billedkunstner Jesper Aabille til at opføre happeningen ’Let’s Make Pizza’ udendørs, hvor publikum gratis kan være med til at lave pizzaer to og to og bage dem på store olietønder,« fortæller Anna Taina-Nielsen.

»Der bliver sådan en disk, hvor man kan tage grøntsager og andre ting og lægge på pizzaen. Jeg har set hans happening før, og der var en lille dreng på fire år, der syntes, det var det sjoveste, han nogensinde havde prøvet,« siger kunstner Lotte Agger.

Vejrbestandige skulpturer

Eks-rummet har mulighed for overdækning i den 400 kvadratmeter store gård, hvis vejret skulle blive af den våde slags.

»Vi bygger podier til skulpturerne, der skal stå i gården, så vi har lagt op til, at de skal være vejrbestandige, sådan så man også kan stille det ud i sin have,« siger Lotte Agger.

Til ferniseringen kan der købes øl i baren indendørs.
Udstillingen er støttet af Amager Øst Lokaludvalg og Københavns Kommune.
Efter ferniseringen kan den ses 23.-30. juni, alle dage klokken 14.00-17.00.
Læs mere på Facebooksiden Eks-rummet eller på Instagram @eksrummet

Program for ferniseringen/sommerfesten lørdag 22. juni klokken 15.00-00.00:

15.00-16.00 Åbning og velkomst
16.00-17.00 Live performances
17.00-20.00 ’Lets Make Pizza’
20.00-24.00 Live musik og DJ
Herefter kan udstillingen ses 23.-30. juni dagligt klokken 14.00-17.00

Eks-Rummet holder til på Prags Boulevard 61.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Kraftværket skød Nordvest Festival i gang

Forkortet skorsten nedstemt – kampen fortsætter på rådhuset