Flere beboere er igen slemt generet af gruppen, der holder til i området, som støjer og chikanerer og truer beboerne. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭

Beboere i Sigynsgade vil se handling nu

YDRE NØRREBRO. Problemerne er vendt tilbage til Sigynsgade-kvarteret, hvor beboerne er generet af den samme gruppe unge mænd, som chikanerede dem sidste år. Beboerne skriver nu til overborgmesteren, som tidligere har besøgt området grundet utrygheden.

URO: »Det er uholdbart, hvis vi skal igennem endnu en sommer som den i år. Det er skadeligt for jer, der bor her, og for renomméet i området.«

Sådan lød det fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S), da han i december 2018 var på besøg i Sigynsgade-kvarteret som reaktion på den store utryghed, beboerne oplevede på grund af en gruppe unge mænd, der holdt til i området.

Men nu, et halvt år efter overborgmesterens besøg, kan beboerne konkludere, at situationen ikke er blevet bedre på trods af forskellige initiativer. Formanden for Ejerforeningen Aldersrogade 37-39 Martin S. Hansen har derfor sendt et brev til Frank Jensen 7. juni.

’Disse unge mennesker terroriserer de lokale beboere med chikane, truende adfærd støj og larm’, skriver formanden i brevet.

»Et langt, sejt træk«

Siden overborgmesterens besøg er der igangsat forhøjelse af vejbump, der skal være med til at forhindre ræs i gaderne, som har været et stort problem. I sidste uge blev det vedtaget at udskifte tre betonklodser ved Krakas Plads med tre pullerter, da betonklodserne har vist sig ikke at være tilstrækkelig robuste.

Politiet har desuden opsat et ekstra overvågningskamera på Krakas Plads og et i Sigynsgade efter ønske fra beboerne.

Men for beboerne i området opleves situationen som helhed fortsat uændret og dybt problematisk, skriver Martin S. Hansen til Frank Jensen.

Til Nørrebro/Nordvest Bladet udtaler Frank Jensen, at han tager henvendelsen fra beboerne i Sigynsgade meget alvorligt.

»Der er allerede sat gang i gode, lokale tiltag fra beboerne, som er med til at styrke fællesskabet og trygheden i området – og det er helt uacceptabelt, at en gruppe fortsat tyranniserer og ødelægger det for resten,« siger han og tilføjer:

»Både Københavns Politi og vores gadeplansmedarbejdere i Københavnerteamet har stort fokus på at få tag om gruppen, der samler sig i gaden. Det er desværre et langt, sejt træk, men vi vil fortsætte indsatsen og arbejde for at styrke samarbejdet med blandt andet politiet og SSP, så beboerne i Sigynsgade kan føle sig trygge.«

Men det virker til at være begrænset, hvad politiet kan gøre, mener Martin S. Hansen.

’Vi har nummerpladerne på alle deres køretøjer, vi har overvågningsvideoer, der dokumenterer deres opførsel, men stadig er det ikke muligt for politiet at gøre noget? Det er simpelthen ikke godt nok’, skriver formanden.

Politiet: svært at gøre noget

Men så enkelt er det ikke, mener Politikommissær ved Nærpolitiet Nordøst Jonas Wybrandt.

»Der skal også være proportionalitet i opgaven. Hvis vi for eksempel får billeder af en bil, der er standset et sted, hvor der er standsning forbudt, rykker vi ikke nødvendigvis ud med fuld vigør med det samme, for vi ved ikke, hvor længe den har holdt der,« siger han.

»Generelt er det svært for os for alvor at gøre noget, for det er jo ikke ulovligt, at en gruppe unge mænd opholder sig på et område. Og står de ved en opgang, kan det være svært at vurdere, om de er på vej ind eller ud, eller om de bor der. Lattergaspatroner, som der er blevet fundet mange af i området, er heller ikke ulovlige,« siger Jonas Wybrandt

Han forsikrer, at området stadig har politiets opmærksomhed.

»Vi patruljerer derude og er generelt til stede. Vi udtaler os aldrig om, hvor ofte vi er i et givent område, men vi taler om uniformerede betjente, så vi er synlige, når vi er der.«

Han oplyser, at der siden overborgmesterens besøg i december er blevet sat flere ting i gang.

»Siden december har vores to sektorbetjente, der har indgående kendskab til området og færdes der dagligt, øget mødefrekvensen med den boligsociale helhedsplan Den Grønne Trekant. Vi holder også møder med de forskellige forvaltninger i Københavns Kommune, som er involveret, og der er nogle tiltag undervejs. Men det er et langt, sejt træk,« erkender han.

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Ane sælger briller om dagen og laver keramik i fritiden

Store lastbiler må ikke køre her, men de drøner gennem gaden