Arkivfoto: René Mølskov

Skorstenen får magtfuld allieret

SKORSTENS-KAMP. I aften (17/6.19) falder dommen over skorstenen på Enghavevej. Bliver den genopført eller får den lov at stå i forkortet form? I hvert fald har den i form af den stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen fået sig en stærk allieret.

Når politikerne i aften skal tage stilling til om skorstenen ved Slagtergårdene skal genopføres i fuld højde og rage 31 meter op, eller om den skal blive stående i sine nuværende 20 meters højde. I form af stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergårds Madsen har tilhængere af den 31 meter høje version fået en stærk støtte.

Læs også: SE BILLEDERNE: Skorstenskampen fortsætter ved slagtergårdene

I december måned var der frygt for, at skorstenen ville kollapse efter at være blevet udsat for fuld vindbelastning, siden slagtergårdene blev ryddet. Det var argumentet for, at bygherren uden tilladelse begyndte at pille skorstenen ned, så der nu kun står 20 meter tilbage. Bygherren har meddelt, at man ønsker at beholde skorstenen i dens nuværende højde. Men det vil Karina Vestergård Madsen vil ikke være med til og bakker dermed lokaludvalgsformand Thomas Egholms tidligere udtalelser op.

»Skorstenen er erklæret bevaringsværdig i sin fulde form og ikke kun i 2/3 af dens højde. Derfor bliver det også et klart nej fra Enhedslistens side til det ønske om dispensation, som bygherren har fremført. Hvis der ikke er politisk flertal for at holde fast i kravet om fuld genopførsel, er der jo ikke længere grund til at stemple ting som bevaringsværdige«, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Et politisk flertal uden om Enhedslisten gav grønt lys til at rive slagergårdene ned og bakkede samtidig op om bygherres eget forslag om at bevare skorstenen. På den baggrund synes jeg ikke, det nytter noget at komme rendende efterfølgende og beklager sig over omkostningerne, som jo blot er en brøkdel af det samlede budget for projektet.«

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er skorstenen er i meget dårlig stand, og det vil ifølge bygherre umiddelbart koste mellem fem og otte millioner kroner at genopføre skorstenen. Men det ændrer ikke Karina Vestergård Madsens holdning:

»Vesterbroerne har allerede mistet slagtergårdene, og nu er en tredjedel af skorstenen væk. Bevaringen af den har hele tiden været et vilkår, og det skal vi ikke fravige. Skorstenen har lokal, kulturel og historisk værdi, og et politisk flertal har allerede demoleret slagtergårdene. Enhedslisten står ubetinget på de lokales og lokaludvalgets side her,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

6

Plejehjemsbeboere gav den gas i amerikanerbiler

Måndens Østerbrobutik: Det begyndte med Det Danske Hus i Paris