Sådan drømmer Tivoli om at en ny grøn bypark skal tage sig ud. Midt på Vesterbrogade fra Axelborg til Rådhuspladsen. Illustration: Tivoli

Se Tivolis vilde planer: Vil blokere trafikeret vej midt i København

Tivoli har netop offentliggjort en kæmpe plan, hvor visionen er, at forvandle den trafikerede passage på Vesterbrogade fra Axelborg og ind til Rådhuspladsen til en bypark. I Byparken skal natur flettes ind i byrummet med brede fortove til fodgængere, plads til cykler og nul trafiklys og biler.

Både Københavns Overborgmester, Frank Jensen, teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen og Landbrug & Fødevarers direktør Anne Lawaetz Arhnung udtrykker begejstring for ideen.

Med den politiske opbakning offentliggør Tivoli forslaget, så den konkrete vision kan blive debatteret og få input fra borgere, naboer og myndigheder.

Tivoli vil lave bypark på Vesterbrogade

Uploaded by Tivoli TV on 2019-06-17.

I forhold til tidsplanen lyder det i en pressemeddelelse fra Tivoli, at ‘Ambitionen er at realisere ideen så snart som muligt, men først skal vision og udformning helt på plads.’

Stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen siger i pressemeddelelsen at:

»Jeg ser meget gerne, at vi veksler et bilrum til en ny bypark med plads til træer, buske og blomster samt gode opholdsmuligheder for københavnerne. Før vi går videre med planerne, skal der selvfølgelig være en god dialog med lokaludvalget og københavnerne, ligesom vi skal have set på, hvordan vi kan afvikle trafikken fremover.«

Tivoli har arbejdet længe på planerne og de indbefatter desuden også et nyt hotelbyggeri, tegnet af Bjarke Ingels Group.

»Vi har haft kig på Vesterbrogade lige uden for vores hovedindgang på den strækning, der går fra Axelborg til Rådhuspladsen. Der er mange fodgængere, mange cyklister, men forholdsvis få biler, og der kommer færre busser, når Metroen åbner til sommer. Vi synes, at en bypark på den strækning passer som fod i hose på de visioner, som København i øvrigt har med flere grønne opholdsrum i byen. Det vil forbedre sikkerhedsforholdene uden for Tivoli på de store Fredagsrock-aftener og de velbesøgte weekender i højsæsonen og julen. Og det vil kunne løse det store problem med manglende cykelparkering på de travle aftener i Tivoli og events på Rådhuspladsen. Derfor tilbyder vi nu at stille os i spidsen for den fortsatte idéudvikling, som gerne skulle lede videre til et succesfuldt partnerskab mellem Tivoli, Københavns Kommune, naboerne og andre private aktører, både med hensyn til udformning, drift og finansiering,« siger administrerende direktør i Tivoli, Lars Liebst.

Tivolis direktør Lars Liebst. Foto: René Mølskov
Tivolis administrerende direktør Lars Liebst, tilbyder at de stiller sig i spidsen for et samarbejde mellem både kommune, naboer og andre private aktører. Arkivfoto: René Mølskov

Hotel som en del af H. C. Andersen Slottet

I Tivoli opføres en visionær bygning, udarbejdet af BIG Arkitekterne, der sammen med det eksisterende H.C. Andersen Slottet skal være et nyt hotel under navnet ‘Tivoli H.C. Andersen Hotel’.

Den nye bygning vil fremstå som en vertikal, grøn forlængelse af Tivoli-haven, der vil kunne ses fra byen og være med til at understrege, at bæredygtighed og et grønt udtryk er en prioritet i København, lyder det i pressemeddelelsen.

Sådan skal det nye hotel, tegnet af Bjarke Ingels Group, tage sig ud. Illustration: Tivoli

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sommercamps i Børnekulturhus Ama’r

Snublesten sat i jorden: Verdens største mindesmærke for nazismens ofre