Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Champagnesprøjt og jubelbrøl: Tårnby FF rykker op i Danmarksserien

FODBOLD: For første gang i klubbens historie skal Tårnby FF spille i Danmarksserien. Det ligger fast efter 0-0 mod RB 1906 i en festlig kulisse på Vestamager mandag aften.

»Jaaaaaaaaaaaa …”

Jubelbrølet lød mandag aften på Vestamager Idrætsanlæg, hvor Tårnby FF sikrede sig oprykning til Danmarksserien. 0-0 hjemme mod RB 1906 var lige nøjagtig nok til at sikre oprykningen for den unge klub.

Noget af en bedrift, men slet ikke ufortjent, hvis man spørger cheftræner Michael Lagermann:

»Jeg synes, at vi over hele sæsonen har været det bedste hold. Vi er også dem, der scorer flest mål. Vi har været uheldige et par gange, men ellers har vi vundet stort set alle hjemmebanekampe,” sagde Lagermann umiddelbart efter kampen.

Spændende oprykningsspil

Tårnby FF sluttede som nummer to i Københavnsserien og skulle derfor ud i oprykningsspil. Her vandt holdet i fredags 3-1 over Stenløse og kunne derfor nøjes med uafgjort i mandagens kamp mod Roskilde.

Knald-eller-fald-kampen bød på mange chancer, og især i anden halvleg havde Tårnby FF mange mulighed for at sikre sejren. Men alligevel var Roskilde-mandskabet med helt til slutningen af kampen, som gik i fem minutters nervepirrende overtid.

»Der var spænding til det sidste, men jeg er meget, meget glad,« siger Michael Lagermann.

Spillerne kunne sprøjte med champagne til tonerne af ‘We Are The Champions’ og modtage velfortjent hyldest fra de omkring 500 mennesker, som skabte en fantastisk kulisse på anlægget på Ugandavej.

En kæmpe fest

Også formand Kristian Engelbrecht glæder sig over oprykningen.

»Nu skal vi have en kæmpe fest, og så må vi se, hvad Danmarksserien bringer,« siger han, og konstaterer at klubben har levet op til målsætningen om af komme i Københavnsserien inden for ti år og i Danmarksserien efter yderligere fem.

»Vi har stor opbakning i lokalområdet, og vi har et godt hold, som vi har bygget op over tre år,« siger Kristian Engelbrecht.

Der bliver trukket lod til puljeinddelingen for Danmarksseriens kreds 1 og 2 tirsdag klokken 12. Og der kan blive tale om et sandt Amagergilde, for også B 1908 og AB Tårnby er med. Endelig har Kastrup fortsat en mulighed for at sikre sig overlevelse i Danmarksserien trods en dårlig forårssæson.

OPDATERET TIRSDAG: Da nedrykningen fra 2. division ikke er endeligt afgjort, har DBU Sjælland, som administrerer afviklingen af Danmarksserien, valgt at udsætte lodtrækningen til inddeling af puljer til på mandag 24. juni. 

 

Tårnby FF rykker op i Danmarksserien,. Foto: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Fremad A-reserver rykker op i KS

Ane sælger briller om dagen og laver keramik i fritiden