Begejstring på den gamle kunstbane: Fremad Amager Classic. Foto: Jacob Schneider.

Elsker 😍 Like 👍

Fremad A-reserver rykker op i KS

FODBOLD. Fremad Amager har igen et reservehold i Københavnsserien. Det håber de, eliteafdelingen kan bruge.

SUNDBY IDRÆTSPARK: I flere år har Fremad Amager kæmpet for at få reserveholdet højere op i rækkerne. I onsdags lykkedes det så via en 1-0 sejr i Serie 1 over Skovshoveds reserver – den tiende sejr af lige så mange mulige i foråret.

Holdet havde insisteret på at spille på deres ’gamle’ bane, kunstgræsset ved siden af stadion, hvor omkring 100 fans havde indrettet sig med grillmad og drikkelse fra sponsoren De Blå-Hvide Engle: En af eliteholdets fanklubber.

Nervøs sejr

Oprykningen til Københavnsserien er særligt vigtig, da førsteholdet fra 1. division måske nu kan se en fidus i at sende spillere ned og forstærke holdet, for eksempel på vej tilbage fra skader.

Flere af holdets spillere har fået deres fodboldopdragelse i Fremad Amager. Lukas Brunton, Joakim

Foto: Jacob Schneider.

Machon, Ali Kareem Al-Roubai, Emil Vincent Jensen, Silas Jensen og den tidligere førsteholdsstjerne Mohammed ’Mo’ Abdalas, som nu er ungdomstræner for U19 holdet – og flittig målscorer for Fremad Amager 2.

Der var dog ikke meget krudt i den gamle 10’ers støvler på denne aften. Men Silas Sarrouw Jensen sørgede for fest og jubel på sidelinjen med en scoring i det 37. minut efter en frisparksassist af Nicki Due-Rasmussen. Det blev den noget nervøse kamps eneste mål, og oprykningen var en realitet.

Springbræt til stadion

Vi fangede træner Lars Brandt midt i champagnesprøjtene.

Lars og ‘Mo’. Foto: Jacob Schneider.

»Den blanding vi har af rutinerede kræfter med ti unge, der kommer op med masser af energi og ydmyghed, den har været med til at skabe det. De unge vil det så meget og de gamle giver ro på. Sådan en som ’Mo’ kan jeg både sparre med, han sætter normalt ikke en fod forkert og så er der tre unge, der vil løbe for ham.

Som gammel spiller i Fremad har jeg godt kunnet mærke, da der kom en ny eliteafdeling, at den gamle amatørklub gerne vil noget stadigvæk. Og det at vi har vundet alle kampe: Uanset niveauet, så er det sgu’ svært ikke lige at dumme sig undervejs.

Nu vil amatørafdelingen rigtigt gerne søge noget samarbejde med eliten, hvor man kan opbygge en ungdomsafdeling, der kan komme bagfra. Det er hele humlen ved vores projekt: At man kan bruge os som springbræt, selv om man ikke nødvendigvis løber rundt i 1. division inde på stadion.

Det er helt fantastisk at se fansene i dag, nærmest som i gamle dage. Imponerende, at de kommer ud og støtter op om amatørholdet – det er jo det, vi altid har været pissegode til herude,« sagde Brandt, hvis målnæse hjalp de blå-hvide til masser af point i slut-90’erne.

Redningsmand på ny

Mohammed Abdalas kom retur til Fremad i 2009, da klubben netop var landet i præcis Københavnsserien efter FC Amagers konkurs. Han er stolt over at kunne hjælpe klubben endnu en gang:

Foto: Jacob Schneider.

»Der er blevet kæmpet i mange år for at nå det her, så det er dejligt, at det sker første år, jeg er med. Det er sgu’ noget, klubben fortjener, ikke mindst de unge spillere. Der er stor forskel på KS og Serie 1. Nu kommer vi til at møde en del førstehold (Serie 1-puljen har bestået af reservehold, red.), det er meget mere seriøst, du får linjedommere med – og selvfølgelig også sværere.

Det har virkelig været godt, og det lover godt, at vi har mange førsteårs-seniorer med. Nu er der et alternativ, så vi kan få alle spillere med, selv om de ikke kommer op på førsteholdet. For det går jo ikke så godt for de andre Amager-hold for tiden. Nu kan vi holde på dem i stedet for at sende dem til naboklubberne,« sluttede ’Mo’.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Måndens Østerbrobutik: Det begyndte med Det Danske Hus i Paris

Champagnesprøjt og jubelbrøl: Tårnby FF rykker op i Danmarksserien