Tidselsommerfuglen kendes på de sort-hvidternede vingespidser og rød-orange vinger. Foto: Johnny Madsen/Ritzau Scanpix

Elsker 😍

En farverig invasion

TRÆKSOMMERFUGL. Immigranter fra Sydeuropa og Nordafrika har i denne måned krydset lande- og kommunegrænsen og slået sig ned på Frederiksberg. Det drejer sig om den farverige tidselsommerfugl, som er observeret overalt i byen.

NATUR: Godthåbsvej i nord, Dalgas Boulevard i syd. C.N. Petersens Vej i vest og Martensens Allé i øst. Tidselsommerfuglen er observeret overalt på Frederiksberg.

Der er tale om en træksommerfugl, som primært overvintrer i Sydeuropa og Nordafrika, inden den om sommeren drager mod nord til blandt andet Danmark..

Carina Pilgaard, naturvejleder ved Frederiksberg Kommune, fortæller:

»Tidselsommerfuglen lægger æg, som klækker i det tidlige forår. Larverne æder sig store, forpupper sig i et par uger, for så at springe ud som sommerfugle. Herefter drager tidselsommerfuglene i store flokke til Danmark. De flyver ikke i regnvejr, men studier viser, at hvis det holder tørt, så kan tidselsommerfuglen flyve fra Spanien til Danmark i løbet af to døgn,« fortæller Carina Pilgaard og fortsætter:

»Det varierer meget, hvor mange tidselsommerfugle, der er i den danske sommer. Det afhænger af ynglesuccesen i eksempelvis Spanien. Sidste år var meget tør. Det gik ud over ynglesuccesen.«

Gavner naturen

Carina Pilgaard understreger, at tidselsommerfuglen på ingen måde er skadelig for naturen i Danmark:

»Tværtimod. Jo flere sommerfugle, des flere fugle og andre dyr længere oppe i fødekæden. Og er sommeren god i Danmark, når sommerfuglene også at formere sig heroppe.«

Tidselsommerfuglen lægger primært sine æg på tidsler – deraf navnet.

»Derfor er tidsler også lavernes primære føde, og det kan der ikke være mange, som synes er et problem,« pointerer Carina Pilgaard og slutter med en lille opfordring:

»Jo vildere haver, grøftekanter og parker, des flere sommerfugle. Ukrudt er generelt guf for insekter. Af samme grund slår jeg kun mit græs én gang om året – med en le vel at mærke.«

»De flyver ikke i regnvejr, men studier viser, at hvis det holder tørt, så kan tidselsommerfuglen flyve fra Spanien til Danmark i løbet af to døgn,« siger naturvejleder ved Frederiksberg Kommune, Carina Pilgaard. Privatfoto
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Bøn til hundeejere: Vær sød at fjerne jeres hunds efterladenskaber

Folkeviser og latinamerikanske toner