Isam B. bor på Nørrebro og er vokset op i Brøndy Strand. Han underviser i kor på VerdensBørn Grundskole i Nordvest og er sammen med eleverne ambassadør for velgørenhedsløbet Løb4Livet, der finder sted 23. juni. Foto: Martin Sørensen

»Det er en velsignelse, at vi kan leve, som vi gør her i Danmark«

EN GOD SAG. Isam B., kendt fra rap-gruppen Outlandish, underviser i kor på VerdensBørn Grundskole i Emdrup. Sammen med eleverne fra skolen er han ambassadør for det velgørende løbestævne Løb4Livet, som støtter Rohingya-børnenes skolegang i en af verdens største flygtningelejre.

PERSPEKTIV: Da Isam Bachiri, bedre kendt som Isam B., var barn, gik sommerferien altid til Marokko.

Hvert år pakkede familien bilen og tog den lange tur til forældrenes hjemland, hvor de blev hele sommerferien.

»Det var dér, mine forældre havde været unge, og de var altid meget nostalgiske over at komme hjem,« siger Isam B., som husker bilturen som en hyggelig rejse forsødet af slik og jumbobøger.

Ferien i Marokko gav ham dog også et indblik i, at ikke alle børn havde så privilegeret et liv som ham selv.

»Der så vi børn, som havde en anden skæbne end vores, og som gik i skole på en helt anden måde end os. Det var noget helt andet end smørhullet, andedammen, herhjemme, hvor der var fred,« siger Isam B.

»Marokko er et dejligt land, men der er meget fattigdom. Vi så børn, der tiggede side om side med deres mødre, og nogle, der manglede en arm. Det var rough. Det var noget, jeg talte med mine forældre om, og jeg tænkte over, hvad mon deres historie var,« tilføjer han.

Det indblik har været medvirkende til, at Isam B. altid har fundet det vigtigt at have fokus på brændpunkterne rundt omkring i verden. Også selvom man som dansker kan være lidt ’mæt’ af nyheder om den ene tragiske nyhed efter den anden og kan have lyst til at skubbe det fra sig, som han oplever, at der er en tendens til.

»Det er en velsignelse, at vi kan leve, som vi gør her i Danmark. Det er en gave. Spørgsmålet er, hvordan man tager imod den her gave. Vi kan ikke tage hele verden ind, men vi må forstå, at verden hænger sammen,« siger sangeren, som i dag bor på Nørrebro.

Børnene i brændpunktet

På søndag 23. juni er der mulighed for at gøre en forskel for nogle af dem ude i verden, som er i nød.

Her afholder eleverne fra VerdensBørn Grundskole i Emdrup løbestævnet Løb4Livet, et fem kilometer langt løb ved Utterslev Mose, og Isam B., som underviser i kor på skolen, er sammen med eleverne ambassadør for det velgørende løb.

Eleverne har i samarbejde med Nordea Fonden og FN-forbundet valgt at støtte Rohingya-børnenes skolegang i en af verdens største flygtningelejre, som ligger i Bangladesh.

»Alle børn i flygtningelejren har et ID-nummer, og når man tilmelder sig løbet, får man et nummer, der symboliserer et bestemt barn i flygtningelejren,« forklarer Isam B.

Løb for et godt skoleliv

Hans bror, Yassin Adam Bachiri, er skoleleder på VerdensBørn Grundskole og står sammen med eleverne bag initiativet til løbet. Yassin har arbejdet frivilligt for at etablere et skoletilbud i flygtningelejren og har med hjælp fra lejrens indbyggere etableret en skole, som dog mangler undervisningsmidler. Skolens værdier tager udgangspunkt i den danske skolemodel, hvor tilegnelse af viden bygger på anerkendelse, inddragelse, engagement og ansvarlighed, og alle pengene går ubeskåret til at sikre børnenes fremtidige læring.

»Her er der tale om børn, der er vant til en skolegang, som minder om den, vi havde i Danmark for mange år siden, hvor du kunne få en flad. Derudover bor de i en af verdens største flygtningelejre, og nogle af dem har nogle frygtelige oplevelser i bagagen,« siger Isam B.

Tilmelding til løbet koster 50 kroner for børn under 18 år og 100 kroner for voksne. Du kan tilmelde dig på mail til adressen tilmelding4livet@gmail.com.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Borgmester på Dammeren

Masser af stemmer som synger: Et soundtrack til din sommer