De fire hovedroller i musicallen var på kursus hos maler, Mikael Melbye. Dette skulle give dem en forståelse for malerfaget og dét at være kunstner. Foto: Miklos Szabo

Anmelderrost musical indtager Falkonersalen

danske kunstnere: Musicallen ’Lyset over Skagen’ havde premiere i 2007 i Frederikshavn og blev modtaget meget positivt. Dengang var der mere end 60.000 mennesker, som var inde for at se genoplivningen af skagensmalerne og deres liv. Dette er imidlertid nogle år siden, og musicallen får en nyopsætning, når den for første gang bliver spillet 10. august i Falkoner Salen.

Musicallen bliver opført af nogle af de største musicaltalenter i Danmark. De ikoniske roller som Marie og P.S. Krøyer bliver spillet af hhv. Silke Biranell og Thomas Ambt Kofoed. Mens rollerne som Michael og Anna Ancher bliver indtaget af Jesper Lundgaard og Siff Møller.

I musicallen får man indblik i, hvordan ægteparret Marie og P.S. Krøyer spillede en vigtig rolle i skandinavisk kunst samt, hvordan de kommunikerede deres fascination af naturen og lyset i Skagen i deres malerier.

De fire hovedroller har været i lære hos kunstneren, Mikael Melbye, for at de på bedst mulige måde kunne sætte sig ind i, hvordan det er at leve som maler.

Musicallen kan opleves i Falkoner Salen i perioden 10.-17. august. Billetter kan købes på www.billetlugen.dk. nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Stor sommerfest i Nørrebroparken

Borgmester på Dammeren