Foto: P. S. Krøyer: Strandstudie i Graavejr. St. Malo (1877). Den Hirschsprungske Samling.

Like 👍

Lokalt museum har fået fingrene i et sjældent Krøyer-værk

Stockholmsgade: Den Hirschsprungske Samling har med hjælp fra Slots- og Kulturstyrelsen fået fat i værket ’Strandstudie i Graavejr. St. Malo’ fra 1877 af P. S. Krøyer. Maleriet er fra Krøyers studierejse i Frankrig. Værket skitserer den unge Krøyers tilegnede evner på daværende tidspunkt inden for valørmaleriet.

Et kvalitetsværk

»Der er tale om et særdeles kvalitetsfuldt værk, og det er et fornemt eksempel på det udbytte, Krøyer tog med sig fra studietiden i Paris. Værket er fra en suite af værker fra tiden i St. Malo, og det vidner om en teknisk dygtig kunstner, der med få farver fastholder indtrykket fra stranden og naturen her,« fortæller direktør for Den Hirschsprungske Samling i Stockholmsgade, Gertrud Oelsner.

Krøyer er i forvejen at finde mange steder på museet. Det er der en særlig grund til. Museets stifter Heinrich Hirschsprung støttede aktivt Krøyer som mæcen, fordi han lagde mærke til den unge kunstners talent. De to mænd fik et livslangt venskab, og en af grundene til, at Krøyer kom til Frankrig på studierejse, er på grund af Hirschsprung.  nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Har du hørt: her er to til at slukke tørsten

Nybyggeri i Ørestad: Nej tak til p-pladser