Nyt forslag fra børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune Jesper Christensen (S) skal sikre, at der bliver sat hurtigere ind overfor kritisable forhold i de københavnske daginstitutioner. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Efter afsløring: Forældre skal være med til at forbedre daginstitutioner

DAGINSTITUTIONER. Nyt forslag fra børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) skal sikre, at der bliver fulgt bedre op på kommunens tilsyn i de københavnske daginstitutioner.

BØRN: Situationen i de danske børnehaver og SFO’er har været til stor debat, siden TV2 sendte dokumentarfilmen ’Daginstitutioner bag facaden’, der skildrer flere kritisable forhold i to af Københavns Kommunes daginstitutioner.

Nu skrider børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen (S), så til handling og lancerer en række tiltag, der skal styrke situationen institutionerne. Det oplyser Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

De nye tiltag, som børne- og ungdomsborgmesteren har fremlagt, skal blandt andet sikre, at der bliver fulgt bedre op på de tilsyn, Københavns Kommune foretager i institutionerne.

Læs også: TV-dokumentar viser rystende forhold i københavnske daginstitutioner

»Vi kan generelt være stolte af vores pædagoger, som hver dag knokler for at give børnene et tilbud af høj pædagogisk kvalitet. Og vores tilsyn er gode til at spotte, hvor der er udfordringer. Men en ting er at opdage problemerne, noget andet er at handle på dem,« siger Jesper Christensen og fortsætter:

»Det sidste kan og skal vi blive bedre til. Derfor kommer vi nu med en række forslag til, hvordan vi kan sætte hurtigere og mere effektivt ind i de institutioner, som har problemer. Og det skal ske med fuld åbenhed om udfordringerne, og hvad vi gør ved dem, så forældrene er med i processen,« afslutter han.

Hurtigere indsats

Forslaget fra børne- og ungdomsborgmesteren indebærer en øget systematik i kommunens nuværende praksis og en række tidsfrister for, hvornår kommunen senest skal følge op på tilsynet. Her ønsker Jesper Christensen blandt andet at indføre et såkaldt strakspåbud, der skal sikre, at der bliver handlet hurtigt, hvis situationen i daginstitutionen kræver handling her og nu.

Derudover foreslår børne- og ungdomsborgmesteren en øget brug af faglige handleplaner, der skal modvirke, at daginstitutioner har røde anmærkninger flere år i træk.

Mere forældreinddragelse

Som noget andet ønsker borgmesteren en større inddragelse af forældrene. Hidtil er forældrene eksempelvis blevet tilbudt at deltage i det såkaldte tilsynsdialogmøde, hvor ledelsen drøfter situationen i daginstitutionen. Men fremover bliver det et krav, at forældrerådet skal deltage i mødet og have mulighed for at kommentere på tilsynsrapporten, inden den bliver skrevet færdig.

Åbenhed overfor forældrene er nemlig afgørende for at sikre bedre daginstitutioner, mener børne- og ungdomsborgmesteren.

»Fuld åbenhed om eventuelle udfordringer og konstruktiv dialog med forældrene er en vigtig del af løsningen. Vores daginstitutioner har mange engagerede forældre, og vi skal inddrage dem noget mere, så de kan bidrage til medarbejdernes, ledernes og forvaltningens fokus på hele tiden at udvikle og forbedre den pædagogiske praksis,« udtaler Jesper Christensen.

Forslaget skal drøftes på det kommende møde i Børne- og Ungdomsudvalget.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Surfingsæsonen blæst i gang

LGBT-litteratur oplever stor interesse