Vinderen af LGBT-børnelitteraturkonkurrencen kåres officielt under Copenhagen Pride Week. Foto: PR Foto

LGBT-litteratur oplever stor interesse

Litteratur: LGBT-børnelitteratur er i de seneste år blevet mere og mere populært. Grundtvigsk Forum har modtaget 239 LGBT-historier, siden foreningen udstedte en børnelitteraturkonkurrence med 3-6 årige som målgruppe. Kravet i konkurrencen var, at der mindst skulle optræde én LGBT-person. Sådanne historier mangler nemlig på de danske børns bogreoler. »Det siger måske også noget om, at spørgsmålet om LGBT-personers ligeberettigelse i disse år har fået offentlig opmærksomhed. Imidlertid er det ikke ’identitetspolitisk’ børnelitteratur, vi har efterspurgt, men litteratur der udfolder menneskelivet bag bogstavkoderne – i al dets mangfoldighed, skørhed, besværlighed og skønhed,« siger Ingrid Ank, leder af Grundtvig-Akademiet, om alle de bidrag, der er sendt ind til konkurrencen. Vinderen får besked i juni, men litteraturbidraget bliver først afsløret under Copenhagen Pride i august. Vinderen af konkurrencen modtager 20.000 kroner.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Efter afsløring: Forældre skal være med til at forbedre daginstitutioner

Lastbil væltet ved Langebro: Rejst af kran