Håndværkerne og entrepenørerne blev hyldet, da Rigshospitalet holdt rejsegilde for sidste fase af ¿Nordfløjen¿. Foto: Rigshospitalet

Riget holdt rejsegilde for sidste fase af ny bygning

Blegdamsvej: Rigshospitalets nye behandlingsbygning ’Nordfløjen’ er så langt i byggeriet, at hospitalet 12. juni kunne holde det sidste rejsegilde i sidste fase af byggeriet. Per Christiansen, der er hospitalsdirektør, takkede entrepenører og de 70 håndværkere, der har knoklet på byggepladsen.

Imponerende arbejde

Den nye bygning bliver til ’Opgang 8’ i hospitalets nye Nordfløj. Byggeriet, der begyndte i august 2018, er gået stærkt, fortæller Per Christiansen. »Jeg har dag for dag fulgt med i processen og er imponeret over arbejdet. Det er på sin plads med lykønskninger til alle jer, som har bidraget til, at huset nu er rejst,« fortalte han i sin tale.

Den ottende længe

Den nye bygning, som er den ottende længe, har i alt otte etager og en kælder. De klinikker, der flytter ind i bygningen, er Neurokirurgisk Klinik, Nationalt Videnscenter for Demens, Neuromuskulær Klinik og Neurologisk Forskningsenhed. Herudover vil der være mødefaciliteter, ambulatorier og laboratorier. Der kommer ikke til at være sengeafsnit og operationsstuer. Disse komme til at være i første fase af Nordfløjen. Den sidste længe af Nordfløjen udgør 8.100 kvadratmeter, hvor første fase af byggeriet er på omkring 54.700 kvadratmeter. nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Villads fra Valby er født i Vanløse

Mød forfatter bag bog om albansk skakmester