Fra 1. januar kan du ikke længere nøjes med at stille p-skiven, når du parkerer bilen på Frederiksberg. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Wow 🤩 Like 👍

Frederiksberg Kommune justerer p-reglerne

TRAFIK: Samtlige partier i Frederiksberg Kommunalbestyrelse har med afsæt i budgetforlig 2019 og på baggrund af en parkeringsevaluering aftalt at justere p-reglerne på Frederiksberg.

Følgende p-regler ændres:

• Parkeringsordningen digitaliseres, så parkanterne i p-zonen skal tilmelde sig med digital billet uanset parkeringens længde. Der opstilles yderligere automater for at optimere tilgængeligheden. Der tilrettelægges en overgangsperiode på tre måneder, som sikrer, at parkanter bliver opmærksom på kravet om digital billet og ikke får pålagt afgift ved førstegangsforseelse.

• Timepriserne for parkering udover to timer reguleres, så de generelt oprundes til ’nærmeste 5 kroner’ fra tredje time. Maksimal dags- og ugepris reguleres tilsvarende.

• Pendlerlicensen stiger til 500 kroner

• Elbiler og plugin-hybridbiler er fortsat gratis, mens beboerlicensen miljødifferentieres, så de mest miljøvenlige biler har den laveste licens svarende til det nuværende niveau, mens øvrige biler stiger til 290 kroner årligt.

• Der indføres en fleksibel beboerlicens til beboere med kortvarige leasing- og lejekontrakter

• Den maksimale parkeringslængde for trailere på offentlig vej ændres fra 24 timer til 12 timer. Endvidere indføres der i kommunens lokale bekendtgørelse: »at der ikke må parkeres køretøjer med henblik på reklame eller overnatning«

De nye priser forventes at træde i kraft 1. januar 2020.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Nyhavn forvandles denne weekend til strand, når stor beachvolleyturnering skal afvikles

Villads fra Valby er født i Vanløse