Like 👍

Tidligere B.93’er bliver landstræner i fodbold fra 2020

Det bliver en person, som kender Østerbro særdeles godt, der bliver træner for herrelandsholdet i fodbold fra sommeren 2020. Som udebanetræner har 47-årige Kasper Hjulmand været forbi Parken mange gange i spidsen for FC Nordsjælland, men bydelen har også været hjemmebane for ham, nemlig Østerbro Stadion, da han spillede i B.93 i årene 1996-98.

Kasper Hjulmand er et særdeles respekteret og kendt navn som træner, hvor han blandt andet har ført FC Nordsjælland til det danske mesterskab i 2012 og desuden også vundet sølv og bronze. Han har været i den nordsjællandske klub i to omgange og har også været træner i Lyngby og tyske Mainz.

Som spiller blev Kasper Hjulmand aldrig den store profil og stoppede karrieren som 26-årig, da han var meget plaget af skader. Han er oprindelig fra Jylland og via Herlev, hvor han havde haft Erling Bøje som træner, kom han til B.93 i 1996. Kasper Hjulmand var en stor og stærk forsvarsspiller, fremgår det af B.93’s hjemmeside. Som træner er han især blevet kendt for at dyrke offensivt og teknisk spil.

Han spillede 26 kampe for B.93, inden han måtte opgive fodboldkarrieren efter to kampe i 1998, efter han slet ikke havde været på banen i hele 1997. Han spillede dermed for B.93 i 1. division, men nåede ikke at blive superligaspiller, da karrieren stoppede inden oprykningen i sommeren 1998.

Når næste års EM-slutrunde, som blandt andet skal foregå i Parken, er slut, udløber Åge Hareides kontrakt som landstræner efter fire et halvt år på posten. Kasper Hjulmand, som tiltræder 1. august 2020, får en fire-årig kontrakt. Hans assistenttræner bliver tidligere landsholdsspiller Morten Weighorst, som har flere klubber bag sig som træner. Hjulmand har tidligere været assistent for Weighorst i FC Nordsjælland, hvor klubben vandt pokalturneringen i to år i træk.

Kilde: B.93/Palle Banks Jørgensen   

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Filmoptagelser til ny film om Lars Hjorthøj

Tryghed til beboerne: Valby-forening får hjertestarter