Sydhavn Genbrugscenter er Københavns svar på fremtidens losseplads, hvor skraldet i langt højere genbruges frem for at blive smidt ud og brændt. Foto: Benedicte Lorenzen

Like 👍

Det grønne affald hentes oftere i sommervarmen

Er du en af de borgere, der bor i rækkehus eller villa, så kan du i løbet af sommeren se frem til at få besøg af Københavns Kommunes skraldebiler lidt oftere. Når det varme vejr sætter ind, rykker kommunen nemlig hyppigere ud for at hente det grønne bioaffald. Resten af året er det nok at få tømt biobeholderen fra haven hver anden uge, men i juni, juli og august henter kommunen bioaffald fra villaer og rækkehuse hver eneste uge. Formålet er at minimere de lugtgener og problemer med eksempelvis bananfluer, som ellers kan opstå i varmt vejr.

Bioaffald fra etageejendomme bliver afhentet hver uge hele året, fordi mængderne af affald er større, når der er mange husholdninger, der deles om beholderne.

Sådan undgår du gener ved bioaffaldet

Der er dog også flere ting, man selv kan gøre, hvis man vil undgå de små sorte bananfluer og andre gener ved bioaffaldssortering. Københavns Kommune har følgende gode råd:

  • Undgå bananfluer i køkkenet ved at sætte en skål eddike ved siden af kurven. Dæk skålen til med film og prik huller i – så kravler fluerne derned og bliver der.
  • Læg et stykke køkkenrulle i bunden af bioposen, hvis bioaffaldet er meget tungt eller vådt. Køkkenrullen suger væske og hjælper til at holde kurven ren.
  • Undgå at fylde posen for meget op og skift posen ofte i varme perioder.
  • Bind altid knude på posen, før den ryger i affaldsbeholderen.
  • Sørg for, at låget på udendørsbeholderen er helt lukket, og stil beholderen i skyggen.
  • Få beholderen vasket, når der er behov for det. Hvis ikke man ønsker at gøre det selv, kan man bestille en kommunal vask via Nem Affaldsservice. Se priserne her: https://www.kk.dk/artikel/priser-engangsydelser-affald

Sådan bestiller du nye poser

Når poserullen er ved at være tom, skal man som villa- eller rækkehusejer med egen biobeholder binde en pose på beholderens håndtag. Så leverer skraldemanden nye poser i postkassen. Bor du i lejlighed, kan du enten bestille på kk.dk/bioposer eller hente poserne hos den affaldsansvarlige/viceværten, hvis ejendommen har aftalt denne mulighed. Nye bioposer kan også hentes gratis på en af byens genbrugs- eller nærgenbrugsstationer:

Kort: Københavns Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Dahl Toldam Bruun Trio i Koncertkirken

Østerbro-børn på scenen med Mulan