Medejer af Pasteur Anders Gisselbæk ved cyklerne, hvor der i fjor var udeservering. Foto: Martin Sørensen

Vinbar får politisk håndsrækning til udeservering

Når metroen er åbnet, kan Københavns Kommune beslutte, om cykelstativer foran vinbaren Pasteur skal droppes. Flere politikere ønsker, at udeserveringen skal udvides igen.

Udeservseringen på Trianglen bliver ikke det samme som i fjor.

Som Østerbro Avis tidligere har fortalt, er der placeret cykelstativer foran Vinbar Pasteur, som dermed må nøjes med nogle få pladser udenfor.

Det skyldes den kommende metrostation på Trianglen, hvor cirka 20 af omkring 700 parkeringspladser til jernheste skal placeres foran vinbaren.

Fra Pastuers side har man undret sig over, at de skal være netop der. Og udover det går ud over indtjening i sommermånederne, peger de på, at det er et rekreativt sted, som forsvinder fra østerbroerne, hvor man nød et glas rødvin i de lune sommeraftner i fjor.

LÆS OGSÅ: Udendørs vin i fare på Trianglen

Udeliv i en levende by

Efter Østerbro Avis’ omtale af sagen, er flere politikere gået til kommunen og spurgt, om der ikke kan findes en løsning, så der stadig vil være mange pladser til udeservering foran vinbaren.

Både Mette Annelie Rasmussen (R) og Jakob Næsager (K), som begge sidder i teknik- og miljøudvalget, har stillet spørgsmål til forvaltningen, og Karina Bergmann fra Liberal Alliance, der som de to også sidder i borgerrepræsentationen, har også rejst sagen.

»Jeg kan godt tænke mig, at man finder en løsning for en levende by, hvor der er udeliv og udeservering,« siger Mette Annelie Rasmussen, der ellers er fortaler for de bedst mulige forhold for cyklister.

»Men jeg kan ikke forstå, at der ikke skulle være plads til lidt cykelstativer nogle andre steder, det må der være,« siger hun og fortsætter:

»Vi har en vision om mere byliv, og så skal vi fra kommunens side ikke begrænse det,« siger hun og nævner, at der sagtens kan skabes mere udeliv liv på Trianglen.

»Der sker ikke så meget endda,« mener hun.

– Men er det ikke en erhvervsdrivendes interesse, du hermed varetager?

»Nej, det er byens ærinde og ikke en erhvervsdrivende ærinde, jeg går her,« mener hun.

LÆS OGSÅ: Cykelstativer ud for vinbar er ved at blive etableret

Mange hensyn

Det er Metroselskabet, som har stået for opsætningen af cykelparkeringen, der skal stå klar, når metroen åbner.

Derefter overtager kommunen arealet igen, og hvis der er politisk flertal for det, kan cykelstativerne tages ned, og der kan findes en anden placering.

Det kommer dog ikke til at ske denne sommer, da metroåbningen er forsinket til efteråret.

Fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen (EL) vil ikke lægge sig fast på, om hun mener, om udeserveringen skal udvides.

»I en storby som København er der mange behov at tage hensyn til. Blandt andet balancen mellem byliv og infrastruktur som det kommer til udtryk ved Trianglen. Jeg har fuld forståelse for Pasteurs ønske, men det er også nødvendigt at prioritere fremkommeligheden omkring vores stationer, og her spiller ordentlig cykelparkering en afgørende rolle, så cykler ikke bliver plantet tilfældigt på fortovene til gene for andre,« skriver hun i en skriftlig kommentar til Østerbro Avis og henviser til undersøgelser omkring, at mange københavnere er utilfredse med parkeringsmuligheder for cykler, blandt andet ved stationer.

»Når det er sagt, er jeg helt enig i, at vi skal sikre et godt byliv i København. Men jeg synes, vi skal vente med at diskutere en eventuel fjernelse af stativer, før vi har set, hvordan pladsen kommer til at fungere, når metroen åbner. Viser det sig, at der er overflod af cykelparkeringspladser, vil jeg gerne se på, om indretningen skal laves om,« udtaler hun.

Flere borgere har dog påpeget, at der er flere ledige pladser i området, hvor der kan etableres et tilsvarende antal cykelparkeringpladser. Forslag som også er sendt til embedsmænd i Teknik- og Miljøforvaltningen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Midlertidig gæst: Byens Steinerskole flytter ind

Hvor ligger byens bedste læsested?