På Carl Plougs Vej kommer der en snublesten 17. juni. Foto: Martin Sørensen

En snublesten til minde om en jødisk optiker

MINDE. 17 juni bliver der nedlagt en snublesten på Carl Plougs Vej til minde om den jødisk optiker Jacob Thalmay med et par ord fra borgmesteren.

Carl Plougs Vej: En mindeplade, en snublesten, bliver nedlagt mandag 17. juni på Carl Plougs Vej til minde om den jødiske optiker og urmager Jacob Thalmay, der boede på vejen under krigen i nummer 7.

En snublesten er til minde om ofrene for nazismen under 2. verdenskrig.

Initiativet til at nedlægge snublestenen på Frederiksberg kommer fra Jacob Thalmays barnebarn, der er født og opvokset på Frederiksberg, og han er medstifter af Snublestensgruppen.

Pengene til omkostningerne bliver dækket af Ernst og Vibeke Husmas Fond og Firmaet Dönerkind.

Den første snublesten

Snublestenen på Frederiksberg bliver den første af sin slags i Danmark. På messingpladen vil der stå en inskription med navn, fødselsår, deportationsdato, dødsdato og dødssted.

I alt 12 snublesten bliver lagt 17. juni på Frederiksberg og i København til minde om ofrene for Holocaust, der alle var jøder.

Formålet med snublestenene er at gøre historien levende og formidle til næste generation, så historien ikke gentager sig.

Snublestenene bliver lagt af kunstneren Gunter Demnig, der i alt har været med til at lægge 74.000 snublesten i 24 europæiske lande. Danmark bliver land nummer 26, der får snublesten.

Nedlæggelsen af snublestenene starter 17. juni kl. 9.00 ved synagogen i Krystalgade, og turen slutter på Frederiksberg, hvor den sidste sten lægges.

Her vil overrabbiner Bent Lexner og borgmester Simon Aggesen sige et par ord ved nedlæggelsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

DEBAT: Skal vi have en fælles københavnerkop?

Platanvej: Vi drukner i trafik