Tegning: Marie Steen Petersen

Like 👍

150 år – Fest og mindeplade for Martin Andersen Nexø

CHRISTIANSHAVN OG CITY: Danmarks verdensberømte forfatter Martin Andersen Nexø var blevet 150 år 26. juni, og det fejrer Nexø-fonden både med fødselsdagsfest og en mindeplade.

Martin Andersen Nexø kom til verden i slumbyggeri på Christianshavn. Siden boede familien i Brumleby, før den, da unge Martin var otte år, flyttede til Bornholm. Familiens fattige livsvilkår kan aflæses i forfatterens berømte romaner ’Pelle Erobreren’ og ’Ditte Menneskebarn’, hvor han digter på sin indsigt i den arbejdende befolknings livsvilkår og kamp for et bedre liv.

Fødselsdagen fejres lørdag 22. juni i Arbejdermuseets festsal i Rømersgade, hvor der bliver foredrag, Nexøsange ved Benny Holst og prisuddeling af fondens midler. Den litterære pris gives i år til tre nye stemmer i indvandrerdebatten: Sara Omar, Sofie Jama og Aydin Soei. Billetter på billetto.dk (Nexø) eller ved indgangen.

På fødselsdagen 26. juni klokken 16.00 opsættes en mindeplade på adressen Sankt Annæ Gade 33 på Christianshavn. Henrik Yde, der netop har udgivet et stort værk om Martin Andersen Nexøs liv og værk, fortæller om Nexøs første år og forholdene på Christianshavn dengang fødsel. Fonden spenderer lidt øl og sodavand.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Cykelsti på Valby Langgade: »Cykelbørn er seje børn«

(U)lækker eftermiddag i Kogebogeriet