20-årige Jonas Ryssel fra Frederiksberg-klubben, København Kyudojo Seishinkan, er Europas bedste til japansk bueskydning. Pr-foto

Wow 🤩

Europas bedste med en japansk bue

JAPANSK BUESKYDNING: Selvom den hører til blandt de mindste sportsgrene herhjemme, kan Danmark og Frederiksberg prale af at have en europamester i japansk bueskydning.

20-årige Jonas Ryssel fra Frederiksberg-klubben, København Kyudojo Seishinkan, gik således hele vejen og vandt guld ved EM, som blev afholdt i Milano i weekenden 25.-26. maj. Ryssel vandt den afgørende shootout mod franske Vincent Payen efter en dramatisk finale.

Japansk bueskydning er også en lille sportsgren på europæisk plan med blot 3.400 registrerede udøvere. 1.600 af dem er fra Tyskland. I Danmark er der 30. Alle 30 medlemmer repræsenterer landets eneste japanske bueskydningsklub, København Kyudojo Seishinkan, der træner i Hermeshallen.

Som navnet antyder stammer japansk bueskydning – eller kyudo som sportsgrenen officielt hedder – fra Japan. Her finder man også langt størstedelen af de i alt 1,5 million udøverede på verdensplan.

Ved EM deltog 23 nationale hold fra det meste af Europa. Hvert hold bestod af tre bueskytter – altså i alt 69. De 20 skytter, der klarede sig bedst, gik videre til søndagens individuelle finale, og her kunne ingen altså hamle op med danske Jonas Ryssel.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Historien om Ryesgade: Fra General Rye til husnedlæggelser og BZ’ere

Cykelsti på Valby Langgade: »Cykelbørn er seje børn«