Unge fra 6. til 8. klasse var samlet på Havns Tavsens Park fr at deltage i skolefolkemødet. Foto: Martin Sørensen

Tøjbytte og kager med regnbueflag

Flere hundrede skolelever var med til skolefolkemødet i Hans Tavsens Park tirsdag. Klima, mangfoldighed og feminisme var nogle af temaerne.

De havde knoklet i flere måder, elevrepræsentanterne fra seks folkeskoler i København. Sammen med Mellemfolkeligt Samvirke og Ungerådet havde skolerne arrangeret skolefolkemødet, der fandt sted tirsdag 4. juni i Havns Tavsens Park.

Flere hundrede børn og lærere var mødt op for at hylde demokratiet. Blandt talerne var børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) og Ungeråd KBH havde lavet en stor graffititavle med overskriftens Drømmenes By, hvor man kunne skrive sine drømme.

Der var masser af underholdning og musik, og workshops og taler.

Blandt andet blev der talt meget om klima, om feminisme samt om affaldssortering.

Man kunne smage bananpandekager lavet af madvarer, hvor holdbarhedsdatoen var overskredet, men ellers ikke fejlede noget. Der var også mangfoldighedskager med et lille regnbueflag på for at vise, at man er helt okay, selv om man er forelsket i én fra sit eget køn.

Vejret var fantastisk og stemningen lige så god.

En af arrangørerne Mads Wolff, der blandt andet er medlem af skolebestyrelsen på Katrinedals Skole havde været med i processen hele vejen, og var imponeret over de unges engagement.

»Demokrati er ikke bare noget vi leger, det er noget vi gør. De unge skal tages alvorligt som nutidens demokratiske medborgere og ikke blot fremtidens, som vi her og nu ikke rigtig lytter til. På skolefolkemødet var det de unge, der styrede og inviterede de “voksne” til dialog og samtale med udgangspunkt i set, som de unge er optaget af,« siger Wolff.

Tages af alvorligt

Han var stolt af, hvordan de unge styrede mødet.

»Skolefolkemødet var drevet og styret af de unge, og de demonstrerede på fantastisk vis, at bliver de taget alvorligt, er de i stand til snart sagt hvad som helst. Det var en kæmpe fornøjelse at se de mange engagerede unge mennesker styre dagen som moderatorer og facilitatorer, men også som udfordrere af det de “voksne” kom med. En af de største udfordringer for det moderne demokrati er, at alt for mange mennesker har negative oplevelser med demokratiske handlinger. Jeg havde en stærk oplevelse af, at skolefolkemødet gjorde det modsatte, gav en række unge mennesker en positiv oplevelse af demokratiet, at blive hørt og taget alvorligt, at det nytter noget, at tage fat på en forandring at søge indflydelse, når man har en ide om noget i sin dagligdag, der kunne være anderledes og bedre. Med Jesper Christensen i spidsen gav flere politikere fra både rådhuset og Christiansborg, deres tilsagn til at tage ungdommen alvorligt, ved at lytte, debattere og blive klogere sammen,« siger Mads Wolff.

Sidste gang der var skolefolkemøde var for to år siden i Kongens Have.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Flertal i Integrationsrådet har stemt næstformand ud

Kødbyens Fiskebar fylder 10 år