Jan Matihesen (th) og andre medlemmer af Fiskerhavnens Venner mødtes med teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) (midt). Foto: Benedicte Lorenzen

Stejlepladsen får en politisk hånd

PÅ BESØG. Medlemmer af Fiskerhavnens Venner mødtes i sidste uge med fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL), der gav sin fulde opbakning til deres kamp mod boligbyggerier på Stejlepladsen

GRØN KAMP: Fiskerhavnens Venner kæmper fortsat for, at det planlagte byggeri på Stejlepladsen aldrig bliver en realitet. En kamp, der i sidste uge fik fornyet liv, da fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL)besøgte det grønne område og viste sin opbakning:

»Som fungerende teknik- og miljøborgmester vil jeg gerne ud og besøge forskellige steder i København, så jeg lærer byen bedre at kende. Både som repræsentant for Enhedslisten, men også som borgmester, oplever jeg, at området herude ved Stejlepladsen indeholder den gamle kultur, som, jeg mener, er vigtig at bevare,« fortalte Karina Vestergård Madsen på gåturen på Stejlepladsen.

Hvad med det grønne?

Selv om Enhedslisten er en af de få partier i København, der har sagt nej til at bygge på blandt Stejlepladsen, så anerkender borgmesteren, at der er behov for boliger:

»Vi ved jo godt, at byen vokser, og vi vil også gerne være med til at bygge i København på de steder, hvor det giver mening. Her vil vi allerhelst bygge flest mulige almene boliger. Det giver bare ikke mening, at der skal bygges lige her på Stejlepladsen. Særligt ikke lige nu, hvor der ikke er et parti med respekt for sig selv, der ikke taler klima, miljø og biodiversitet. Samtidig er man dog parat til at fjerne noget af den natur, hvor alt det grønne faktisk findes. Det giver ingen mening,« konstaterer Karina Vestergård Madsen.

I stedet for at finansiere metroen med grundsalg og boligbyggerier, mener hun, at pengene bør findes andre steder:

»I Enhedslisten foreslog vi, at man i stedet optog et lån. Det har man gjort tidligere, og det kunne godt lade sig gøre. For os var det derfor ikke et spørgsmål om, hvor man ellers skulle bygge boliger, hvis ikke her eller på Amager Fælled. Det var et spørgsmål om at finde pengene andre steder,« fortæller Karina Vestergård Madsen.

Går efter baglandet

Teknik- og miljøborgmesterens ord er glasur på den kage, Fiskerhavnens Venner fortsat bager. Det siger Jan Mathiesen, der har været med i kampen for Stejlepladsen fra start:

»Vi kæmper for naturen og kulturen herude, og vi kæmper både for Stejlepladsen og Fiskerhavnen, hvor der ikke skal bygges noget som helst. Lad os bruge den øvrige del af området til at eksperimentere med forskellige boligformer og byggeformer, så det bliver i samklang med området herude. Og så København får områder, der er unikke på hver deres måde. Som gør det spændende at tage fra ét område til et andet,« siger han og uddyber, hvad deres næste skridt er:

»Nu har vi sendt en henvendelse til de lokale partiforeninger herude. Vores ønske er at få dem alle sammen herud og overbevise dem om, at det er en dårlig idé at bygge herude. På den måde håber vi, at det politiske bagland vil lægge pres på politikerne i Borgerrepræsentationen, så det ikke kun er os, der forsøger at få trukket Stejlepladsen ud af ligningen,« fortæller Jan Mathiesen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Overrasket Laura Lindahl røg ud af Folketinget: Manglede ti stemmer

Verdens største BIG-udstilling åbner i Dansk Arkitektur Center