Adnan Meki fra Integrationsrådet. Arkivfoto

Haha 😆

Flertal i Integrationsrådet har stemt næstformand ud

URO. Formanden for Integrationsrådet har bedt om at få ny næstformand i rådet, da hun ifølge et referat har følt sig krænket af næstformanden Adnan Meki. Ved et møde 9. maj blev han så stemt ud.

INTERN SPLID: Integrationsrådet har fået ny næstformand efter et møde 28. marts, hvor den daværende næstformand Adnan Meki blev afsat ved et opfølgende møde 9. maj.

Formanden for Integrationsrådet Laila Muhareb Udby havde før mødet sendt et notat til rådets 13 medlemmer, hvor hun ifølge referatet fra mødet 28. marts anmodede om, at der blev peget på en ny næstformand.

Der er mulighed for Integrationsrådet at pege på en ny næstformand eller formand i følge §3 st.4 i rådets forretningsorden, hvis formand eller næstformand udtræder eller hvis otte af rådets medlemmer beslutter det.

Krænket over gaver

Laila Muhareb Udby er blevet spurgt om, hun har lyst til at deltage i denne artikel, men det ønsker hun ikke. Hun skriver i en mail, at det er Integrationsrådets retningslinjer, at man ordner uenigheder internt blandt medlemmerne.

Ifølge referatet, der ligger offenligt tilgængelig på www.frederiksberg.dk står der, at hun efter egen opfattelse er blevet udsat for krænkende adfærd af næstformand Adnan Meki.

Hun oplyser i referatet, at hun har modtaget to poser med diverse gaver fra ham, som hun fandt krænkende, og hun sendte derfor gaverne retur til Adnan Meki.

På mødet blev de to involverede parter bedt om at forlade mødet, så rådet kunne drøfte konflikten.

Alle medlemmer, dog ikke Adnan Meki, stemte for at få en ny næstformand.

Mens Adnan Meki og Laila Muhareb Udby var udenfor døren skulle han havde sagt til formanden på arabisk ’Må Gud hævne sig på dine børn’, som hun fandt truende og chokerende, står der i referatet.

Der blev udpeget en ny næstformand på mødet 9. maj, hvor Adnan Meki blev stemt ud som næstformand.

Den nye næstformand er Anne Metielda Gnanasegaram Lygh. Adnan Meki er fortsat med i Integrationsrådet som menigt medlem.

Gave til formandens søn

Adnan Meki fortæller i en mail til Frederiksberg Bladet, at han har bedt om at få fjernet referatet med sagen, da han oplyser, at Integrationsrådets vedtægter kun skal have beslutningsreferater liggende.

Ifølge Adnan Meki er der tale om en babygave fra Matas til formandens søn, som hans kone har købt til Laila Muhareb Udby, og han forstår ikke, hvorfor hun ikke blot sendte gaven retur.

Han er også forundret over, at formanden fik sat punktet om ny næstformand på dagsordenen uden at spørge ham. Han mener selv, at hele sagen bunder i personlige misforståelser.

Integrationsrådet fortsætter sit arbejde med både formanden og den afsatte næstformand i rådet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Efter renovering: Grøndalsvængets Skole står færdig

Tøjbytte og kager med regnbueflag